Kategorije
bio&bio tim

Royal Green - Prvi certificirani cjeloviti organski dodaci prehrani

Royal Green - Prvi certificirani cjeloviti organski dodaci prehrani
Datum objave: 02.04.2019

Stručnjaci Royal Greena osmislili su inovativne formule potpuno prirodnih dodataka prehrani koji su posebni po tome što ne sadrže sintetske sastojke već su njihove formule bazirane isključivo na cjelovitim i prirodnim sastojcima. Zašto su baš cjeloviti organski dodaci prehrani superiorniji nad onim sintetskim provjerite u intervjuu sa samim osnivačem Royal Greena, Royom Jongensom.

Royal Green certificirani organski dodaci prehrani proizvedeni su bez sintetičkih izolata, bez aditiva te bez umjetnih sastojaka i sladila. Dobiveni su iz cjelovitih biljaka i superhrane čime se osigurava optimalna apsorpcija nutrijenata te maksimalna učinkovitost. U sastavu pojedinih Royal Green formula posebno su atraktivne adaptogene biljke poput sibirskog ginsenga i rhodiole, čime se unaprjeđuje njihov sinergijski učinak.

Certificirani cjeloviti organski VS sintetski dodaci prehrani

1. Kako je nastala ideja o proizvodnji organskih dodataka prehrani?

Nažalost, mnogo ljudi je u vezi prirodnih dodataka djelomično ili u potpunosti dezinformirano. Na primjer, ako netko traži prirodni ili cjeloviti vitamin C, često će napustiti dućan s askorbinskom kiselinom (sintetički vitamin C) ili kalcijevim askorbatom (ester-C) ne znajući kako ti sastojci nisu ni blizu prirodnog ili cjelovitog izvora. To je trebalo promijeniti i upravo je to razlog zbog kojeg sam 2008. godine osnovao Royal Green. 

2. Kako birati dodatke prehrani?

Svatko se treba zapitati: želim li sintetičke vitamine i minerale ili one dobivene iz cjelovitih namirnica. Mi u Royal Greenu uvijek biramo put prirode. Ako je sastojak moguće dobiti iz organskog uzgoja, to će uvijek biti naš izbor. Apsolutno nikakve kemikalije, konzervanse, filere, sintetičke zaslađivače i pojačivače okusa.

3. Zašto su neki dodaci prehrani skuplji od ostalih? Jamči li cijena i kvalitetu dodataka?

U svom malom, osobnom pohodu istražio sam sastojke i količine vitamina i minerala između jeftinih i skupljih brandova dodataka prehrani. Bio sam iznenađen kako razlike skoro ili uopće nema. Nažalost, ispada kako je sve u načinu predstavljanja i kako brandovi koji nalijepe „prirodno“ na svoj proizvod spremnije povisuju cijenu kada to zapravo nije opravdano. Još više sam se iznenadio kada sam se zapitao kakvog su porijekla vitamini i minerali koji se nalaze u sintetskim dodacima…

Vjerujemo da su sintetički ili izolirani vitamini stvar prošlosti. Uvjereni smo da cjelovita hrana i certificirani organski vitamini i minerali iz kvalitetnih izvora imaju širi spektar aktivnosti te da se bolje apsorbiraju u tijelu.

Roy Jongens osnivač Royal Greena

4. Sada moraš s nama podijeliti kakvog su to porijekla sastojci sintetskih dodataka?

Da ne ulazim previše u to, dat ću vam samo par primjera. Vjerujem da ćete i vi biti jednako iznenađeni kao i ja kada vam kažem kako C vitamin, poznat kao i askorbinska kiselina, čak i kada je označena kao prirodna, dolazi iz ni manje ni više iz kukuruznog škroba, odnosno radi se o čistom šećeru. Kalcij se sastoji od kalcijevog karbonata koji je zapravo 100% kreda i kamen. Dobro ste čuli, ako želite malo kalcija, posjetite školu u blizini, proći ćete i jeftinije (smijeh)…

5. Zar sintetski izvučeni vitamini i minerali ne osiguravaju bolju apsorpciju u tijelu samim time što su izolirani od ostalih, nepotrebnih sastojaka?

To je nekako uobičajeno farmaceutsko gledište. Rado ću vam objasniti zašto se ne slažem s time. Najbolji način je usporediti biljku s prekrasnim, zvučnim orkestrom. Ovaj orkestar se sastoji od stotinu različitih instrumenata, koji u cjelini zvuče fantastično i skladno. Konvencionalni način razmišljanja je da jedan instrument (npr. Kurkumin u kurkumi) ima jednako snažan učinak kao i cijeli orkestar. To je ta standardizacija: sintetski dodaci pružaju samo flautu umjesto cijelog orkestra. Ostatak se smatra nevažnim. U Royal Greenu vjerujemo da se snaga, energija i sigurnost nalaze u cijeloj biljci. Želimo cijeli orkestar i poželjno je da bude što veći. Različiti instrumenti međusobno se pojačavaju, što dovodi do mnogo većeg učinka. U Royal Greenu zadržavamo cijelu biljku i osiguravamo sve hranjive tvari.

Izaberi i ti put prirode i provjeri Royal Green ponudu certificiranih cjelovitih organskih dodataka prehrani.

Preporuke 0
Tvoje mišljenje nam je bitno

Tvoj email neće biti objavljen i koristi se samo u svrhu odgovaranja na tvoj komentar / recenziju.
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!

bio&bio trgovine (22)
Pronađi nas na jednoj od lokacija diljem Hrvatske.
Pogledaj lokacije trgovina
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)