Kategorije
Vlasta Prohaska Jarec, Planetopija

Šarolikom prehranom do zdravih dojki

Dr. Kristi Funk američka je onkologinja specijalizirana za kirurgiju raka dojke i u svojoj knjizi Dojke - priručnik za vlasnice nudi mnogobrojne savjete za zdravlje dojki i pomoć ženama diljem svijeta. Provjerite koje su to namirnice kojima bi što prije trebali napuniti svoj šareni tanjur...

Šarolikom prehranom do zdravih dojki
Datum objave: 04.07.2019

Mnogo je načina na koje možemo brinuti o zdravlju, a žensko zdravlje nije iznimka. Međutim, važno je prisjetiti se kako zdravlje počinje najprije na tanjuru. Hrana je ono što unosimo u sebe nekoliko puta dnevno i upravo zato ima tako veliku snagu – ako je cjelovita, raznolika i organske kvalitete.

Dr. Kristi Funk američka je onkologinja specijalizirana za kirurgiju raka dojke i u svojoj knjizi Dojke - priručnik za vlasnice nudi mnogobrojne savjete za zdravlje dojki i pomoć ženama diljem svijeta.

“Da biste se hranom štitili”, objašnjava ova ugledna liječnica, “presudno je shvatiti da hrana ima moć promijeniti sljedeće čimbenike u vama: razinu estrogena, čimbenike rasta, stvaranje novih krvnih žila (angiogenezu), upalu i rad imunološkog sustava. Svaki od tih čimbenika utječe na takozvano mikrookruženje tumora – na tekućine i stanice koje preplavljuju, podržavaju i održavaju rak… ili ga traže i uništavaju.” Izbor je na nama, a odluka se donosi na tanjuru.

Upoznajte moćne fitonutrijente

Više nije tajna, hrana koja stvara najviše problema tumorskim stanicama prirodno je krcata fitonutrijentima. To su biljne molekule za koje su istraživanja pokazala da imaju veliku moć sprječavanja nastanka i razvoja tumorskih stanica.  

“Birajte šarenu hranu jarkih boja jer boja sadržava fitonutrijente (klorofil daje opaku zelenu; karotenoidi stvaraju žutu i narančastu, a flavonoidi plavu, crvenu i žućkastu).” – Dr. Kristi Funk

“Biljke se ponašaju kao male ljekarne”, objašnjava dr. Funk, “same stvaraju molekule koje uništavaju bakterije, viruse i gljivice prije nego što ti napadači unište njih. Iz voća i povrća izolirano je više prirodnih kemijskih tvari za koje je poznato da aktivno onemogućuju nastanak i rast stanica raka (karcinogenezu). Kad nastanu sjemenke raka, te fitokemikalije omogućuju ili onemogućuju mikrookruženje tla posvuda u vašem tijelu – da, u dojkama, ali također u jetri, plućima, kostima i mozgu – na svim mjestima na koja rak dojke rado otputuje.“

Napunite svoj tanjur ovim namirnicama

Dr. Funk na temelju znanstvenih istraživanja i iskustva rada s tisućama pacijentica detaljno objašnjava koje su to moćne biljne tvari koje blokiraju kancerogeno djelovanje i u kojim ih namirnicama možemo naći. Drugim riječima ta vam hrana može promijeniti ili potencijalno spasiti život. Provjerite koje su to namirnice krcate prevrijednim fitokemikalijama i njima napunite svoje hladnjake i kuhinjske ormariće.

KURKUMA – sadrži kurkumin koji smanjuje količinu estrogena

ZELENI ČAJ – sadrži epigalokatehin galat

GROŽĐE I VINO – sadrži resveratrol

LAN I AVOKADO – sadrže omega-3 masne kiseline i lignane

BOBIČASTO VOĆE – sadrži procijanidine

ORGANSKI UZGOJENA SOJA I FERMENTIRANI PROIZVODI IZ ISTE - sadrže genistein

RAJČICE – sadrže likopen, moćan antioksidans

JABUKE – sadrže antocijanidine

GLJIVE poput SHIITAKE, MAITAKE I REISHI sadrže polisaharide koji stimuliraju imunološki odgovor

ALGE poput NORI, WAKAME, KOMBU i svakako SPIRULINE koje pogoduju dobrim bakterijama u crijevima

Ne zaboravite, zdravlje počinje na tanjuru, stoga birajte šareno, birajte biljno, cjelovito i naravno organsko. Još mnogo informacija o djelovanju fitonutrijenata, znanstvenim istraživanjima te savjeta za zdravlje dojki potražite u knjizi Dojke - priručnik za vlasnice.

Preporuke 0
Tvoje mišljenje nam je bitno

Tvoj email neće biti objavljen i koristi se samo u svrhu odgovaranja na tvoj komentar / recenziju.
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!

bio&bio trgovine (22)
Pronađi nas na jednoj od lokacija diljem Hrvatske.
Pogledaj lokacije trgovina
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)