Kategorije
Vlasta Prohaska Jarec, Planetopija

Savjeti za najkremastiji veganski sladoled ikad

Uživanje u sladoledu još je veće kada postignemo savršenu kremastu teksturu. Otkrivamo super savjete iz knjige Veganski sladoled. 

Kremasti veganski sladoled
Datum objave: 10.06.2016

Uživati u dekadentnim sladolednim fantazijama, ali bez sastojaka koji škode zdravlju, ostvarenje je sna! Da bismo bili posve sigurni u sastav, najbolje je raditi domaći sladoled. A da bismo besramno uživali, valja dobiti divnu kremastu teksturu. Evo kako ćete to postići.

Ako želite doista kremasti sladoled dodajte mu visokokvalitetnu masnoću. Masnoća je najvažniji sastojak za teksturu i pojavu zrnatosti u sladoledu smanjuje na minimum.

Koje namirnice koristiti, savjetuju dvije sladoledne stručnjakinje iz Finske Virpi Mikkonen i Tuulia Talvio, autorice predivne knjige o zdravim sladoledima: Veganski sladoled.

1. Kokosov maslac

Kokosov maslac (nekad se naziva i kokosova krema) prekrasno je gusti kremasti umak dobiven iz kokosove pulpe. Možete ga koristiti umjesto orašastih plodova za kremastu teksturu.

2. Ekstra djevičansko kokosovo ulje

Ekstra djevičansko kokosovo ulje sjajan je sastojak veganskih sladoleda. Kokosovo ulje je tekuće kad se zagrije pa ga je lako dodati u mješavinu, ali se skruti kada se ohladi, zbog čega sladoled zadržava čvršću teksturu.

3. Maslaci od orašastih plodova i maslaci od sjemenki

Orašasti plodovi i sjemenke odličan su sastojak veganskih sladoleda. Za veću kremoznost dodajte sladoledu svoj omiljeni maslac od orašastih plodova, a ako patite od intolerancije na njih, upotrijebite blagi maslac od sjemenki suncokreta, sezama ili neki drugi. Ti su maslaci odličan dodatak zamrznutim slasticama jer osim kremoznosti dodaju i poseban okus.

Prirodni zgušnjivači kao sastojci za još kremastiju teksturu

Kako bi se poboljšala tekstura, kremoznost i glatkoća veganskog sladoleda mogu se upotrijebiti različite vrste zgušnjivača. Evo što možete isprobati:

1. Aru prah

Aru prah je škrob iz korijena istoimene biljke. Odličan je zgušnjivač za sva jela – a posebno za sladolede.

2. Tapioka

Tapioka je zgušnjivač dobiven iz korijena tropske kasave (zovu je i manioka) koji također možete dodati sladoledu ako želite da bude gušći. Ne sadrži gluten i daje dobru teksturu i viskoznost i pečenim slasticama, kao što su, na primjer, domaći korneti i košarice za sladoled.

3. Chia sjemenke

U kombinaciji s tekućim sastojcima chia sjemenke stvaraju gusti gel pa ih možete dodati sladolednim kremama, frapeima ili sorbetima da postignete veću.

Preporuke 0
Tvoje mišljenje nam je bitno

Tvoj email neće biti objavljen i koristi se samo u svrhu odgovaranja na tvoj komentar / recenziju.
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!

bio&bio trgovine (22)
Pronađi nas na jednoj od lokacija diljem Hrvatske.
Pogledaj lokacije trgovina
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)