Saznaj što i kako jesti tijekom hladnijih dana.
Pametnim odabirom namirnica i načinima kuhanja, itekako je moguće osnažiti imunitet! Evo nekoliko kulinarskih savjeta iz riznice mudrosti prirodne prehrane:
Prije svega, predlažem jela žlicom. Juhe, variva, složenci i zapečena jela od bundeva, različitog korjenastog povrća, kupusa, brokule i slično. Ne zaboravite u prehranu uključiti i korijen peršina, pastrnjaka, mrkve, luka, daikona, repe i rotkve koji nam zimi daju potrebne nutrijente. Tijekom hladnih dana svoju hranu pecite u pećnici, pirjajte i kuhajte pod tlakom.
Osim citrusnog voća, dovoljnu količinu vitamina C možete osigurati iz lišća i korijena peršina, kiselog kupusa te zelenog lisnatog povrća koje je dovoljno samo kratko prokuhati i preliti npr. maslinovim uljem i s malo umeboshi octa.
1. Češnjak jer djeluje protuupalno, antibakterijski i antifungalno te efikasno čisti sluz iz grla i respiratornog trakta.
2. Đumbir, svjež ili u prahu, daje jelu ljutkast okus, pomaže cirkulaciji i savršeno grije organizam, a odličan okus daje juhama i varivima.
3. Kuzu, planinski korijen koji raste u Japanu i najpoznatiji je po tome što neutralizira kiselo stanje organizma. Treba ga razmutiti u malo hladne vode i dodavati u juhe, variva ili deserte, koji će se blago zgusnuti, pa se često koristi i u tu svrhu.
4. Korijen lotusa, dostupan sušen ili u prahu, izvrstan je kod rješavanja problema respiratornog trakta.
5. Miso pasta pomoći će kod oporavka kod viroza i prehlada, ali i kao savršena prirodna prevencija.
Eksperimentirajte s namirnicama i začinima, ne zaboravite na organska hladno prešana ulja i probajte ovo ukusno varivo s bijelim grahom.
Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!
bio&bio je robna marka tvrtke Biovega d.o.o. Sva prava pridržana © 2022 Impressum
Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar