Kategorije
Jadranka Boban Pejić

Snaga zimskog mira - bez straha i anksioznosti

Hladni zimski dani s dužim noćima, traže više unutarnjeg svjetla. Nastavljamo sa serijalom članaka Jadranke Boban Pejić koji će nam pomoći da nam zima bude mirna i topla te da na proljeće budemo spremni za proljetni uzlet.

Snaga zimskog mira - bez straha i anksioznosti
Datum objave: 14.01.2019

Hladni zimski dani s dužim noćima, traže više unutarnjeg svjetla. Nastavljamo sa serijalom članaka Jadranke Boban Pejić koji će nam pomoći da nam zima bude mirna i topla te da na proljeće budemo spremni za proljetni uzlet.

Mali rituali

Zima je vrijeme mira i usporavanja pa pokušajte svakodnevno napraviti neki mali ritual, npr. uz knjigu i toplu šalicu čaja, umirujuću glazbu, svijeće, toplu kupku. 

Ako ste ih probali, sigurno znate da su eterična ulja čempresa, borovice, bergamota i sandalovine izvrsna mirisna kombinacija koja snaži organizam i tjera zimski blues. 

Ako vježbate, neka to bude usporeno, nježno i opuštajuće. Naime, tijekom zime ne preporučaju se prevelike fizičke aktivnosti i znojenja jer se trudimo u sebi akumulirati i zadržati toplinu.

Bez straha i anksioznosti

Strah te različiti oblici anksioznosti mogu se pojačati s dolaskom zime. Strah nas je od onoga što se može dogoditi u budućnosti, vijesti i prognoze su crne pa uz pomanjkanje danjeg svjetla čini nam se da niti nema ništa «svijetlo» oko nas. U tradicionalnoj kineskoj medicini ovakva stanja tumače kao posljedicu oslabljenih bubrega, nedovoljno sna i previše stresa.

Naš organizam u takvim trenucima treba okrjepu a ne utjehu. Koja je razlika? Kad se želite brzo riješiti neugode i straha, želite se utješiti, tada posegnete za npr. čokoladom i pojedete veliku čokoladu. Na kratko ste se utješili, ali vrlo brzo ćete se osjećati još gore. 

Prava okrjepa je kad organizmu pružite nešto na čemu će osjećati da raste i pokreće se. Fantastični dodatak prehrani idealan za ovo doba, Lavlja griva (od istoimene gljive), svakako vrijedi isprobati jer podržava naš živčani sustav i mentalne sposobnosti, a istodobno blagotvorno djeluje na mikrobiom. 

Zimi, dakle, moramo raditi ono što će potaknuti našu cirkulaciju i toplinu, one stvari koje istinski njeguju naš organizam. Ovo su tri potpuno jednostavna savjeta koji uvijek pomažu osjetite li pad energije i imuniteta zimi:

  1. Ubacite sok od đumbira u toplu limunadu barem jednom dnevno.
  2. Dva puta dnevno uzimajte dodatak prehrani poput Reishi gljive koja pomaže rad jetre, pogotovo nakon alkohola i slatke te masne hrane za blagdane.
  3. Za veće izazove s imunitetom tu je fantastični Biobran.
     
Preporuke 0
Tvoje mišljenje nam je bitno

Tvoj email neće biti objavljen i koristi se samo u svrhu odgovaranja na tvoj komentar / recenziju.
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!

bio&bio trgovine (22)
Pronađi nas na jednoj od lokacija diljem Hrvatske.
Pogledaj lokacije trgovina
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)