Zimski su mjeseci prigoda da, poput prirode, usporimo kako bismo s proljećem mogli prolistati i zablistati. Krećemo sa serijalom članaka Jadranke Boban Pejić koji će nam pomoći da budemo zadovoljniji i zdraviji.
S hladnim i sivim danima imamo potrebu za toplinom i izvana i iznutra. Možda i nesvjesno želimo zasvijetliti u sve većem mraku. Naše tijelo treba toplinu, ona nas iznutra pokreće, omogućava metaboličkim procesima da lakše funkcioniraju, toplina diže imunitet na višu razinu. Potreban nam je i mir kako bismo skupili snagu za novi ciklus pa je važno usporiti s aktivnostima - neka se one presele u kuhinjski lonac.
U hladnim zimskim danima kuhinja je, definitivno, najtoplije mjesto, stoga je gušt osjetiti mirise koji se šire iz pećnice ili sa štednjaka, a i dodatno griju prostor. Preporučam vam da u svojoj zimskoj kuhinji obratite pažnju na sljedećih pet koraka.
Uživajte u mahunarkama od kojih možete napraviti ukusna variva, krem juhe, jela zapečena u pećnici i salate te ukusne namaze. Za zimu posebno preporučam azuki grah i crnu soju koji u isto vrijeme i hrane i čiste organizam te pospješuju rad probave, bubrega i reproduktivnih organa.
Budete li osjećali potrebu za nježnim detoksom nakon blagdana, svakako preporučam chlorellu. Ova mikro alga pomaže čišćenje toksina iz tijela, uravnotežuje razinu kolesterola i šećera u krvi, a bogata je vitaminima i mineralima.
Prati i dalje zimski blog serijal i u sljedećem nastavku saznaj kako otjerati zimski blues. A za sva pitanja i tvoj zimski mir, na raspolaganju su ti bio&bio savjetnici u trgovinama, na mailu [email protected]
Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!
bio&bio je robna marka tvrtke Biovega d.o.o. Sva prava pridržana © 2022 Impressum
Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar