Kategorije
bio&bio tim

Što čini kvalitetno organsko kokosovo ulje?

Što čini kvalitetno organsko kokosovo ulje?
Datum objave: 19.02.2019

Kokosova ulja poznata su po mnogobrojnim dobrobitima za tijelo i zdravlje. No, kako bi osigurali povoljno djelovanje na naš organizam bitno je odabrati čisto i kvalitetno kokosovo ulje. Royal Green poznat je upravo po vrhunskim, premium kokosovim uljima iz 100% organske proizvodnje. No, kako točno postižu visoku kvalitetu svojih ulja?

Sigurno ste do sada čuli jedan od brojnih savjeta koji uključuju korištenje kokosovog ulja. Počevši od koristi u prehrani, brojnih kozmetičkih savjeta za njegu tijela pa sve do savjeta za čišćenje doma… Uz kokosovo ulje vežemo mnogobrojne dobrobiti.

Što se tiče prehrane, od svih dobrih strana kokosovog ulja posebno se ističe njegovo svojstvo iznimno stabilne molekularne strukture. Naime, stabilna, nepromijenjena struktura na visokim temperaturama čini kokosovo ulje idealnim za kuhanje i prženje. Nadalje, kokosovo ulje može se koristiti više puta bez bojazni od stvaranja štetnih tvari za organizam te je stoga odlična zamjena maslacu, maslinovom ili suncokretovom ulju za koje je poznato da ih treba izbjegavati prilikom termičkih obrada hrane.

Jasno je kako i zašto je kokosovo ulje dobar izbor za pripremu ukusnih, toplih jela. Međutim, nemojmo zaboraviti važnost kvalitete samog kokosovog ulja koje unosimo u sebe i kojim hranimo naš organizam. Kvaliteta kokosovog ulja najvećim djelom ovisi o načinu proizvodnje i odgovornosti proizvođača čiji je cilj osiguravanje premium proizvoda kupcima koji prepoznaju vrhunsku kvalitetu.

U nastavku vam donosimo jednog stručnjaka na tom području, proizvođača koji se posvetio tome da na tržište donese najkvalitetnije, 100% organsko kokosovo ulje.

Zašto su Royal Green kokosova ulja najkvalitetnija?

1. Certificirano organski

Danas je popularno na hranu stavljati oznake poput "prirodno", "zdravo", "eko" i "organsko". No što to zapravo znači? EU definira organsku proizvodnju kao „održiv poljoprivredni sustav koji poštuje okoliš i dobrobit životinja, ali uključuje i sve ostale faze lanca opskrbe hranom“. Navedeno podrazumijeva zabranu korištenja kemijskih pesticida, sintetičkih gnojiva i GMO-a.

Royal Green ističe se svojom predanošću da nudi isključivo prirodne, sigurne i certificirane proizvode, pa tako i njihova kokosova ulja zadovoljavaju sve stroge uvjete za dobivanje eko certifikata.

2. Intenzivno testiranje kvalitete proizvoda

Danas se nažalost, zbog većih troškova proizvodnje, sve rjeđe testira kvaliteta proizvoda prije stavljanja na tržište. Royal Green ne pristaje na zakidanje svojih kupaca radi veće zarade i učestalo provodi kontrolu kvalitete prije pakiranja samog proizvoda. Naime, certificirano organski uzgoj ne osigurava nužno potpunu čistoću proizvoda od pesticida, teških metala, gljivica, bakterija i ostalih toksina. Zahvaljujući posebno ciljanim testovima, Royal Green može pronaći nepravilnosti u ranoj fazi te tako osigurati da ti kontaminirani sastojci nikada ne završe u proizvodima.

3. Najčišće ekstra djevičansko kokosovo ulje

Mnogi proizvođači na tržištu u ekstra djevičansko kokosovo ulje miješaju kokosovo ulje bez mirisa čime smanjuju njegovu kvalitetu koju zatim neopravdano naplaćuju kao premium proizvod. Royal Green transparentnom proizvodnjom osigurava najčišće ekstra djevičansko kokosovo ulje koje sa sigurnošću možete koristiti kao „tajni sastojak“ u svojoj kuhinji ili prirodnoj kozmetici i pripravcima.

4. Svjež kokos i očuvanje aktivnih sastojaka

Postoje priče da kokosovo ulje bez mirisa dolazi od trulih kokosa i da takvo kokosovo ulje ne sadrži nikakve aktivne sastojke. Royal Green izričito se protivi korištenju kokosa koji nisu svježi. Štoviše, svježi kokos stavlja se u proces prešanja unutar 24 sata od berbe. Osim što su kokosi svježi, proces dezodoriranja ulja obavlja se na način da se ništa ne izgubi. Certificirani organski način proizvodnje osigurava sve aktivne sastojke kao što su laurinska kiselina i kaprilna kiselina.

Royal Green nas je uspio uvjeriti kako su upravo njihova kokosova ulja istaknuto visoke kvalitete i čine sva jela ukusnijima.
Ako već niste, isprobajte Royal Green kokosovo ulje bez mirisa i uvjerite se sami!

 

Preporuke 0
Tvoje mišljenje nam je bitno

Tvoj email neće biti objavljen i koristi se samo u svrhu odgovaranja na tvoj komentar / recenziju.
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!

bio&bio trgovine (22)
Pronađi nas na jednoj od lokacija diljem Hrvatske.
Pogledaj lokacije trgovina
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)