Kategorije
Nataša Ozmec

Top 5 knjiga za inspiraciju ovog ljeta

Blog serijal Ljetna inspiracija nastavljamo s izborom koji nam je s radošću predstavila Nataša iz tima Planetopija. Bilo u fotelji,krevetu ili na plaži, ovog ljeta pronađite inspiraciju s dobrom knjigom u rukama.

Top 5 knjiga za inspiraciju ovog ljeta
Datum objave: 28.06.2019

Tijekom godine možda nemamo dovoljno vremena za čitanje, ali zato je tu ljeto, najbolje godišnje doba za pronalazak nove inspiracije! Potražite miran kutak i uživajte uz kvalitetno i ispunjujuće štivo kojeg ćete se rado prisjetiti i nakon ljeta.

JEZIK PTICA, Faridudin Atar

Velika mistična poema iz 12. stoljeća jedno je od najznačajnijih djela perzijske i sufijske literature svih vremena, a njezin voljen i slavljeni autor Faridudin Atar bio je i veliki Rumijev uzor. Alegorijska priča o jatu ptica koje su krenule u potragu za Apsolutom prepuna je poetičnih priča, divnih misli i vrsta čitalačke meditacije. Prevoditeljica Sanda Hržić, koja je s glazbenikom i poetom Darkom Rundekom, tekstu posvetila više od 15 godina, smatra da je najtočniji smisao tog teksta – tišina. „Stati, zatvoriti oči, okrenuti se unutra, ne odlaziti s asocijativnim mislima nego pokušavati se dovesti u vezu sa svojim postojanjem, u najelementarnijem obliku...“ Za sve moderne sufije, idealna knjiga da ovo ljeto krenete u predivnu poetsku duhovnu potragu za smislom, istinom, sobom...

KNJIGA RADOSTI, Douglas Abrams, Dalaj Lama, Desmond Tutu

Kad se sastanu svjetski duhovni vođe takve karizme kao što su Nadbiskup Desmond Tutu i Dalaj Lama to je već nešto vrlo posebno. A kad se taj susret pretoči u knjigu prepunu mudrosti, nježnosti i radosti, to je pravo blago. Iako su obojica u poodmakloj životnoj dobi i svjesni skorog susreta sa smrću, još uvijek svakoga dana iznova pronalaze razlog da objeručke i s radošću prigrle život, usprkos svim nepravdama i nedaćama u svijetu. Knjiga s kojom ćete se svakog dana buditi spremni za radost. Beskrajna inspiracija.

PISMO KĆERI, Maya Angelou

Zamislite da vam najbrižnija majka, baka, teta, starija sestra i prijateljica pišu pismo o životu. U njemu vam zaviještaju mudrost, iskustvo, nježnost i razumijevanje, ponešto bontona i tek natruhu upozorenja. Pismo kakvo biste voljeli dobiti i kakvo biste sami željeli nekome napisati. Legendarna, divna Maya Angelou (autorica kultne knjige Znam zašto ptica u kavezu pjeva, također u izdanju Planetopije), uspjela je sastaviti snažnu zbirku tekstova koje ćete čuvati 'pod jastukom', knjigu koja će vas osnažiti i ponuditi topli zagrljaj. Za one koje vole literarne bisere između dva kupanja.

UM I MATERIJA, Dawson Church 

Mogu li ozdraviti snagom volje? Ili snagom nečije tuđe volje? Je li dovoljno nešto željeti da se to zaista ostvari? Što je kvantno polje i kako smo s njime energetski povezani? To su samo neka od pitanja kojima se Dawson Church bavi u ovoj fascinantnoj knjizi prepunoj zadivljujućih primjera, anegdota i znanstvenih istraživanja o energiji, vibracijama i nebrojenim mogućnostima u svemiru. Knjiga je to koja vam povremeno doslovno smuti um, ali se čita kao najnapetiji roman. Ako ste pustolov, odvažite se ovog ljeta na fantastično putovanje prema unutra, u naš um, i otkrijte zašto je slavni dr. Joe Dispenza ovoj knjizi napisao oduševljeni predgovor.

IMATI HRABROSTI NE SVIDJETI SE DRUGIMA, Ichiro Kishimi i Fumitake Koga

Mega-hit koji dolazi iz Japana, s više od 3,5 mlijuna prodanih primjeraka samo u Aziji, ubrzo je osvojio i Zapad, a s dolaskom hrvatskog prijevoda i domaću publiku: ovo je jedan od naših najprodavanijih naslova ove godine. Naslov govori sve – mjesto gdje smo najtanji i hrabrost kakvu bismo voljeli imati. Oslanjajući se na učenja velikana psihologije Adolfa Adlera knjiga je bogata mudrošću koja se razlikuje od očekivanog diskursa modernog self-helpa i pruža nov pogled na koncepte opraštanja, ljubavi prema sebi i otpuštanja nepotrebnog kako bismo razvili hrabrost da promijenimo ili ignoriramo ograničenja koja smo si sami nametnuli. Drugim riječima, saznat ćete kako otključati unutarnju snagu da biste postali osoba koja zaista želite biti.

Provjerite i ostale Planetopijine knjige koje možete pronaći na bio&bio policama. 

Preporuke 0
Tvoje mišljenje nam je bitno

Tvoj email neće biti objavljen i koristi se samo u svrhu odgovaranja na tvoj komentar / recenziju.
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!

bio&bio trgovine (22)
Pronađi nas na jednoj od lokacija diljem Hrvatske.
Pogledaj lokacije trgovina
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)