Vitamin D3 - snaga sunca i svjetlosti

Vitamin D3 često se naziva “sunčevim vitaminom” s obzirom na činjenicu da ga ljudski organizam može proizvesti kada je tijelo izloženo sunčevoj svjetlosti.

No na žalost, suvremen način života često nas drži prikovane uz monitore u zatvorenim prostorima. I djeca i odrasli vrlo su rijetko izloženi svjetlosti, bojama i moćnoj sunčevoj energiji.

S obzirom na takav stil života, nužno je uzimati kvalitetne dodatke prehrani koji će nadomjestiti ovaj vrijedan i važan vitamin koji je zaslužan za normalno funkcioniranje brojnih metaboličkih procesa. Posebno se preporučuje uzimati ga tijekom zimskih mjeseci.

Osim što vitamin D3 doprinosi normalnoj funkciji imuniteta te održavanju normalnih kostiju i zubi, optimalna razina ovog važnog vitamina topivog u mastima, utječe na organizam na brojne načine.

7 načina djelovanja vitamina D3

1.    Potiče dobro raspoloženje

2.    Otklanja tjeskobu

3.    Moćan anti-aging vitamin

4.    Snažna podrška otpornosti organizma

5.    Omogućava normalnu diobu stanica i mišićnu funkciju

6.    Kod djece pozitivno utječe na razvoj mozga i živčanog sustava

7.    Sprječava rahitis

Najsuvremeniji oblik vitamina D3 kao dodatka prehrani je u spreju i to zbog olakšane apsorpcije i praktične primjene. Posebno je tražen veganski oblik koji se ekstrahira iz biljnog izvora, tj. specijalne vrste lišaja.