Kategorije
Irina Zafranović

Začini? Da, ali samo organski!

Začini oduševljavaju svojim bojama, mirisima i okusima, no samo oni organski mogu imati ljekovita svojstva. Saznaj zbog čega.

Začini? Da, ali samo organski!
Datum objave: 19.08.2018

Kada birate začine za svoja jela i napitke, neka budu isključivo organski. Evo i zbog čega je to važno.

Većina konvencionalnih začina prolaze pravi „pakao“ prije nego što dođu na police trgovina! Izloženi su raznim pesticidima i herbicidima tijekom uzgoja kao i kemijskim dodacima koji se dodaju u fazi čuvanja, za održavanje svježine, no poseban „bonus“ je izlaganje zračenju koje se koristi kao metoda sterilizacije. 

Organske začine poput Lebensbaumovih, karakteriziraju visokokvalitetni sastojci izuzetne arome, boje i teksture. Imaju i višu razinu hlapljivih ulja te duže zadržavaju svježinu zbog korištenih načina uzgoja i proizvodnje. Lebensbaum svoje začine dobavlja direktno od uzgajivača njegujući fair trade odnos, a sve sirovine prolaze stroge kontrole kvalitete i to ne samo organskog uzgoja, već i tehnologije proizvodnje sve do pakiranja i transporta.

Moćna kurkuma

Začin koji se savršeno uklapa u zimska variva, krem juhe i razna pečenja je popularna i moćna - kurkuma. Kurkuma tj. kurkumin se često koristi u tradicionalnoj indijskoj i kineskoj medicini zbog brojnih ljekovitih svojstava koja joj se pripisuju.  Poznata je učinkovitost kurkume kod rješavanja problema gljivica, bakterija i crijevnih parazita te kao metabolički stimulans koji jača probavu i smanjuje nadutost, čisti jetru i žučni mjehur.

Okus kurkume je karakteristično zemljano-korjenast, toplo, gorko-slatkst s blagim mirisom koji podsjeća na đumbir s kojim je u rodu. Uglavnom, svakako kušajte! :) 

Kako bilo, zaljubljenici u mirise i okuse cimeta, đumbira, kurkume i eksperimentiranja s kombinacijama, odaberite organske začine koje vas neće razočarati svojim organoleptičkim karakteristikama i očuvanim blagotvornim svojstvima. 

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!

bio&bio trgovine (22)
Pronađi nas na jednoj od lokacija diljem Hrvatske.
Pogledaj lokacije trgovina
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)