Kategorije
bio&bio tim

Zdravi kruh sa Zrna - predvodnik domaće "sourdough" scene

Vidi 5 razloga zbog kojih vrijedi probati ovaj jedinstven domaći eko kruh

Zdravi kruh sa Zrna - predvodnik domaće
Datum objave: 17.10.2022

Unatoč raznim popularnim dijetama koje ga izbjegavaju, kruh je i dalje jedna od najomiljenijih namirnica. Jednostavno - volimo ga jesti. 

Dobra je vijest da kruh može biti sastavni dio zdrave, raznolike i dobro izbalansirane prehrane ako sadrži prave sastojke i ako se spravlja na pravi način. Upravo je takav Zrno kruh - predvodnik domaće sourdough scene i prvi certificirani organski kruh s kiselim tijestom! 

Njegov miris, okus i tekstura zadovoljavaju našu potrebu za užitkom, a uspješan spoj idealno sljubljenih organskih sastojaka ispunjava sve kriterije zdrave prehrane. Zrno kruh nastaje u maloj pekari okruženoj šumom, u selu Habjanovac u okolici Zagreba. Čak 11 vrsta majstorskog kruha od kiselog tijesta predano se spravlja na Zrno eko imanju već 10 godina.

Donosimo ti 5 razloga zbog kojih vrijedi probati ovaj jedinstven domaći kruh koji podržava našu vitalnost i proizvodi se na održiv način:
 

  1. Sadrži 100% certificirane organske sastojke koji se povezuju u cjelinu uz dodatak 13 godina razvijanog startera. On pokreće dugi proces fermentacije koji traje između 12 i 24 sata. Samo za usporedbu, konvencionalni kruh sadrži niz aditiva koji maksimalno požuruju proces, pa je od zamjesa do pečenja potrebno 2 sata, a često i puno manje.
  2. Lako je probavljiv zbog duge fermentacije i sadrži prirodne probiotike koji teško probavljiv gluten pretvaraju u nutrijente koji postaju lakše probavljivi. Te su mikrokulture ujedno zaslužne i za aromu, teksturu te stabilnost kvalitete kruha.
  3. Sadrži izvorsku vodu sa samog imanja koja izvire iz dubine od 120 metara. Ovaj jedinstveni dodatak dodatno ga oplemenjuje i upotpunjuje čistoću svih sastojaka.
  4. Kruh sadrži vlastite organske žitarice - pir i raž koji se uzgajaju na poljima Zrno eko imanja i melju u vlastitom mlinu. Ostali organski sastojci nabavljaju se od domaćih eko kooperanata.
  5. Organsko i lokalno je najbolja kombinacija što dokazuju i sva priznanja koje je Zrno kruh dobio kao autentičan proizvod tima ljudi s dugogodišnjim iskustvom i znanjem pripreme vrhunskih pekarskih proizvoda bez uporabe kvasca, emulgatora, bojila i namirnica životinjskog porijekla te sukladno visoko postavljenim kriterijima organske proizvodnje.

I gurmani će doći na svoje jer se u majstorskoj Zrno eko pekari, spravlja više od 11 različitih okusa, mirisa i tekstura kruha od kiselog tijesta s jedinstvenom kombinacijom žitarica, sjemenki i začina. Neki su od njih među kupcima stekli kultni status kao što je kayu kruh s kuhanom rižom, tahini kruh s maslacem od sezama, kruh s 5 žitarica inspiriran ruskom pekarskom tradicijom od raži, pira, zobi, pšenice i ječma, ciabatta s finim djevičanskim maslinovim uljem, ali i organski bezglutenski kruh koji ima svoje obožavatelje. 

Slobodno guštaj u ovom zdravom, cjelovitom i lako probavljivom kruhu. Na tebi je samo da otkriješ koja vrsta Zrno kruha se najbolje sljubljuje s tvojim jelima jer se zna da svako varivo i svaki namaz - ima svoj kruh. Upari ih i uživaj.

Preporuke 0
Tvoje mišljenje nam je bitno

Tvoj email neće biti objavljen i koristi se samo u svrhu odgovaranja na tvoj komentar / recenziju.
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!

bio&bio trgovine (22)
Pronađi nas na jednoj od lokacija diljem Hrvatske.
Pogledaj lokacije trgovina
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)