Kategorije
Tamara Dabić, ravnateljica Makronove

Zdravlje reproduktivnog sustava

Saznajte kako postići zdravlje reproduktivnog sustava i pridružite nam se na novoj radionici. 

Zdravlje reproduktivnog sustava
Datum objave: 22.01.2016

Iako često možda percipiramo drugačije, zdravlje reproduktivnog sustava važno je tijekom cijelog našeg životnog vijeka (ne samo u reproduktivnom razdoblju) i povezano je sa zdravljem cijelog našeg tijela.

Upravo zbog važnosti cjelovitog pristupa važno je promatrati fiziološku stranu zdravlja reproduktivnog sustava, kako se osjećaju naši reproduktivni organi i kako funkcionira naš hormonalni sustav, no i onu emocionalnu i mentalnu.

Cjelovita briga o zdravlju

Tu međusobnu povezanost različitih sustava našeg tijela i funkcioniranja upravo možemo lijepo iskoristiti onda kada želimo dobro brinuti o svojem zdravlju, pa i onda kada smo se susreli s nekim problemom reproduktivnog sustava.

Cjelovita prehrana od ekoloških namirnica, koja je raznolika i uravnotežena te nam daje potrebnu vitalnost, baza je oko koje gradimo i ostale (povoljne) utjecaje. Prehranu stavljamo na prvo mjesto jer je ona „medij“ preko kojeg svakoga dana, nekoliko puta imamo priliku povoljno djelovati na svoje zdravlje (ili nepovoljno, ako smo snizili svoje kriterije). Redovnoj cjelovitoj prehrani, prema potrebi, možemo pridodati dodatke prehrani ili tinkture i čajeve koje nam daje priroda – no, opet biramo one koji su izvorni, prirodni, ekološki kako bi ih naš organizam lako prepoznao i korisno iskoristio.

Povezanost uma i tijela

Kako hrana nije samo ono što kroz namirnice unosimo u svoj organizam jako su važne i naše misli, naši osjećaji, naši doživljaji, naši postupci (prema sebi i drugima). Stoga nam je cilj da u svoju svakodnevicu uključimo aktivnosti koje će nas napuniti, veseliti, inspirirati, nadahnuti, dati nam poticaj na aktivnost i promjene.

O tome da je važno disanje i fizička aktivnost „već i vrapci na grani znaju“, pa je samo važno da nađemo onu aktivnost koja paše upravo nama – jer, i individualno prilagođavanje jedna je od „mudrosti“ kvalitetne brige o svojem zdravlju.

 

Preporuke 0
Tvoje mišljenje nam je bitno

Tvoj email neće biti objavljen i koristi se samo u svrhu odgovaranja na tvoj komentar / recenziju.
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!

bio&bio trgovine (22)
Pronađi nas na jednoj od lokacija diljem Hrvatske.
Pogledaj lokacije trgovina
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)