Kategorije
Vlasta Prohaska Jarec

Zdravo srce

U blogu pročitajte savjete dr. Suzanne Steinbaum kako održati tjelesno i emocionalno zdravlje vašeg najdragocjenijeg organa.

Zdravo srce
Datum objave: 03.03.2020

Razmišljate li više o svojoj težini, celulitu i opuštenim bedrima nego o svome srcu? Brine li vas više odlazak na plažu nego zdravlje vašeg srca? Vrijeme je za pravu perspektivu! Srce je naš najdragocjeniji organ i zato u nastavku pročitajte savjete dr. Suzanne Steinbaum kako održati njegovo tjelesno i emocionalno zdravlje.

Suvremena žena balansira između gomile obaveza, a i dalje vrlo često svoje potrebe stavlja na zadnje mjesto. Zato simptome poput umora, nesanice, tjeskobe, napetosti, pritiska u prsima ili „preskakanja“ srca najčešće smatramo normalnima ili zažmirimo na jedno oko.

No, kad ovakvi simptomi postanu učestali, možda nije zgorega zapitati se imaju li veze s vašim srcem? Naime, ozbiljni problemi sa srcem ne nastaju u trenutku u kojem su postali očiti nego godinama ili desetljećima prije.

„Vaše je srce vaš najdragocjeniji organ. Ono je središte vašeg univerzuma. Ono omogućava sve što činite. Ako prestane kucati, prestajete živjeti. Ono je praktički sinonim za ono što jeste i što možete“- dr. Suzanne Steinbaum 

Srećom, mnogo je toga što za svoje srce možete učiniti iz ovih stopa. U nastavku pročitajte neke od mnogih savjeta koje dr. Suzanne Steinbaum navodi u svojoj knjizi Žensko srce.

PREHRANA I DODACI PREHRANI

Prehrana bi trebala uključivati mnogo organskog povrća i voća i cjelovite žitarice. Volite jesti slatko? Razmislite o zdravim slasticama.

Nekoliko dodataka prehrani koje svakako vrijedi uključiti u prehranu:

  • D vitamin: jako važan dodatak jer se niske razine tog vitamina povezuje s većom stopom smrtnosti izazvanom kardiovaskularnim bolestima, visokim krvnim tlakom, moždanom kapi, dijabetesom i infarktom.
  • Prehrambena vlakna: jednostavan dodatak netopivih prehrambenih vlakana osigurava redovitost stolice. Topiva prehrambena vlakna dokazano snižavaju razinu kolesterola.
  • Magnezij: dokazano pomaže kod srčanih palpitacija i drugih abnormalnosti u srčanom ritmu.
  • Vitamini B-kompleksa: vitamini B6 i B12 povezuju se sa zdravim srcem i očuvanjem zdravih arterija.
  • Koenzim Q10, antioksidans koji je dio stroja stanice i dio energetskog puta koji generira snagu i energiju u tijelu.

LOŠE NAVIKE

Ako pušite, nema tu puno filozofije: trebali biste prestati. Ako pijete alkohol, budite iskreni prema sebi – koliko pijete i zašto? Je li to samo nadomjestak za nešto drugo? I dodatno, znate da morate vježbati, zar ne?

EMOCIJE

Budite iskreni prema sebi i drugima, izrazite svoje potrebe, pozabavite se njima, posvetite si malo vremena, popričajte s nekim o silnim obvezama koje imate i o problemima koji vas muče. Ne zaboravimo koliko je „pleme“ naših prijateljica važno za zdravlje našega srca.

Pronađite smisao u svom životu! To je važnije i od spavanja i od stresa. Kad to riješite, vaš život bit će bolji. Nahranit će vam srce i dušu i usrećit će vas.

Dr. Steinbaum govori kako živimo vođeni glavom, iako bismo to vodstvo trebali prepustiti srcu. Možemo li to promijeniti? Da! Posebno ako mu od sada posvetimo malo više naše ljubavi i pažnje!

Još više savjeta i detalja poput rizičnih čimbenika na koje treba pripaziti, potrebnih pretraga koje je potrebno obaviti te prilagođenog plana prehrane i tjelovježbe potražite u ovoj izvrsnoj knjizi u izdanju Planetopije.

Preporuke 0
Tvoje mišljenje nam je bitno

Tvoj email neće biti objavljen i koristi se samo u svrhu odgovaranja na tvoj komentar / recenziju.
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!

bio&bio trgovine (22)
Pronađi nas na jednoj od lokacija diljem Hrvatske.
Pogledaj lokacije trgovina
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)