Kategorije

Biraj organsko. Bez pesticida.

Više od 1000 različitih vrsta pesticida u količini od 4 milijuna tona godišnje se u svijetu potroši za uzgoj hrane. Osim što su izuzetno toksični i štetni za zdravlje ljudi, pesticidi su glavni uzročnik gubitka biološke raznolikosti, zagađenja zraka i vode te degradacije tla.

Organski uzgoj hrane bez kemikalija, pesticida, genetskog inženjeringa i GMO-a jedini je održivi sustav prehrane jer nema štetnih posljedica za ljude, životinje i Planet. Znanstveno dokazano voće i povrće uzgojeno bez kemikalija sadrži veće količine antioksidansa, minerala i nutrijenata.

Organska poljoprivreda i proizvodnja hrane usmjerena je prema boljem, zdravijem i održivijem životu. Već 20 godina biramo isključivo organski certificirane namirnice te svježe voće i povrće provjerene kvalitete.

SLIKA 1

Ne nasjedaj na manipulativne natpise: prirodno, domaće, zdravo, zeleno ili na sugestivni dizajn koji navodi na pomisao da se radi o organskom proizvodu. U moru informacija vrlo je lako pogubiti se, pogotovo kada se u pojedinim trgovinama organski i konvencionalni proizvodi nalaze jedni pored drugih.

Organsko, ekološko i bio u suštini imaju isto značenje, ali jedini način kako takve proizvode prepoznati jest po zakonski definiranom certifikatu koji se dodjeljuje proizvodima ili proizvođačima koji zadovoljavaju određene standarde i propise vezane uz ekološku poljoprivredu i održivu proizvodnju.

U bio&bio trgovinama je svaka kupnja siguran izbor jer sva hrana na našim policama ima certifikat organske proizvodnje.

Pročitaj mali šalabahter koji će ti pomoći da prepoznaš organske (ekološke/bio) namirnice:

SLIKA 2

Važno je što jedeš! Biraj organsko!

LOGO: Zajedno bolji 20 godina

 

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!

bio&bio trgovine (22)
Pronađi nas na jednoj od lokacija diljem Hrvatske.
Pogledaj lokacije trgovina
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)