Kategorije
Irina Zafranović

10 trikova s kokosovim uljem

Otkrij nove načine korištenja ekstra djevičanskog kokosovog ulja. Izuzetno je blagotvornog djelovanja i neobično svestrano. Nije čudo da su svi "ludi" za njim :)

Ekstra djevičanski saveznik zdravlja i ljepote
Datum objave: 08.01.2014

Tijelo će ti biti itekako zahvalno ako češće počneš koristiti ekstra djevičansko kokosovo ulje. Otkrij zanimljive načine na koje ga možeš koristiti. 

1. Pomoć pri mršavljenju i oporavku organizma

Kokosovo ulje dobiveno hladnim prešanjem sadrži više od 90% zasićenih masnih kiselina koje se lako probavljaju i apsorbiraju u organizam. Sadrži vitamine, minerale i sastojke topive u masnoćama. Kokosovo ulje daje brzu energiju i potiče samoiscjeljujuću sposobnost organizma te ujedno ubrzava metabolizam i pospješuje sagorijevanje kalorija, zbog čega je idealna namirnica kod redukcijskih dijeta.

2. Prirodni imunoprotektor

Jedan od najvrjednijih sastojaka kokosovog ulja je laurinska kiselina koja ima snažno antivirusno, antibakterijsko i antifungalno djelovanje. Ovo su samo neki od razloga zbog kojih je kokosovo ulje pametno uvrstiti u svakodnevnu prehranu, a u nastavku pročitaj na koje ga sve načine možeš koristiti.

3. Kremasta kokos kava

Ako ti je početak dana nezamisliv bez jutarnje kave, dodaj u vruću kavu žličicu ekstra djevičanskog kokosovog ulja i uživaj u mirisu, kremastom okusu i energiji koju ti daje.

4. Energetski smoothie

Dodaj žlicu kokosovog ulja u svoj dnevni energetski smoothie koji će tako postati nutritivno bogatiji i zasitniji.

5. Umjesto maslaca

Namaži ga na krišku finog kruha, koristi umjesto maslaca u receptima za kolače te ispeci egzotične i vrlo ukusne „tropske kokice“.

6. Prirodna pasta za zube

Pomiješaj jednaku količinu ekstra djevičanskog kokosovog ulja i sode bikarbone. Po želji dodaj nekoliko kapi ulja paprene metvice (npr. dvije jušne žlice ulja i sode i 4 kapi ulja metvice).

7. Skidanje šminke bez suza

Otopi na dlanu malu količinu kokosovog ulja, utrljaj u kapke i vlažnom vaticom ukloni šminku. Oči ne peku, a efikasno skida i vodootpornu maskaru. Bonus: ulje djeluje njegujuće na trepavice.

8. Balzam za usne

Odvoji malu količinu kokosovog ulja u posudicu i drži je na radnom stolu ili u torbici kako bi tvoj kokos balzam za lijepe i njegovane usne uvijek bio pri ruci.

9. Balzam za kosu

Otopi dvije žlice ekstra djevičanskog kokosovog ulja, dodaj 3-4 kapi eteričnog ulja lavande za dodatnu njegu i sjaj ili ulja ružmarina koje će stimulirati vlasište i potaknuti rast kose. Nanesi na cijelu dužinu kose i vlasište dok je još toplo, omotaj kosu plastičnom folijom i stavi toplu kapu (zbog zadržavanja topline koja potiče djelovanje). Ostavi balzam da djeluje najmanje sat vremena. Isperi neutralnim šamponom, a za posebno suhu kosu na vrhove nanesi vrlo malu količinu ulja bez ispiranja.

10. Njegujući piling

Pomiješaj kokosovo ulje sa sitno mljevenim šećerom, dodaj kap omiljenog eteričnog ulja i tvoj prirodni piling za suhu kožu tijela je spreman.

Postoji još mnogo zanimljivih i neobičnih načina primijene ekstra djevičanskog kokosovog ulja. Ovo je samo motivacija za tvoje daljnje istraživanje. Javi nam kako ga ti koristiš i ne zaboravi isprobati djelovanje Zlatne paste od kurkume s kokosovim uljem. :)

Preporuke 0
Tvoje mišljenje nam je bitno

Tvoj email neće biti objavljen i koristi se samo u svrhu odgovaranja na tvoj komentar / recenziju.
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!

bio&bio trgovine (22)
Pronađi nas na jednoj od lokacija diljem Hrvatske.
Pogledaj lokacije trgovina
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)