Heljda (hajda, hajdina, ajda, eljda, jelda - kako se u različitim regijama Hrvatske naziva) se svrstava u žitarice, ali zapravo spada u zeljasto povrće. Najviše od svih žitarica grije organizam te se posebno preporučuje uvrstiti je u prehranu zimi. Može se kuhati i pripremiti u obliku kaše za juhe i popečke, a od heljdinog brašna mogu se pripremati ukusna peciva, kruh, palačinke, muffini, a koristi se i za izradu japanskih soba rezanaca.
Dobro je popržiti je prije kuhanja.
Upute za uporabu: kuhati 30 minuta u omjeru vode i heljde 2:1.
bio&bio heljda iz organskog je uzgoja, a nalazi se u potpuno plastic free ambalaži. Kada ispraznite pakiranje, foliju zajedno s naljepnicom možete odložiti u bio otpad jer su obje kompostabilne. Pročitajte više.
- Organski
- Pogodno za vegane
- Kompostablino pakiranje
Podaci o proizvodima na web shopu su informativnog karaktera i trudimo se ažurirati ih u skladu s promjenama od strane proizvođača. Zbog mogućih odstupanja molimo vas da prije uporabe proizvoda pročitate točne informacije na samom proizvodu. Za sva dodatna pitanja obratite nam se s povjerenjem na [email protected].
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar
500g Heljda Žitarice 16812
bioklub
Aplikacija za članove bio&bio programa vjernosti pojednostavljuje svakodnevicu, ekološki je savjesna, informativna, pregledna i praktična, a tu su i posebne pogodnosti za članove.