Kategorije

Organsko i cjelovito

Ne nasjedajte na natpise „prirodno“ i „domaće“

Izrazima poput „prirodno“ i „domaće“ često se manipulira i dovodi kupce u zabludu jer ih se navodi na zaključak da se radi o proizvodu nastalom u ekološkoj proizvodnji, a najčešće se zapravo radi o proizvodu dobivenom na konvencionalan način, korištenjem svih onih kemijskih sredstava i metoda koja u organskoj proizvodnji nisu dozvoljena.

EKO certifikati - jedino jamstvo kvalitete

Striktna kontrola kvalitete i važeća eko potvrdnica istaknuta na proizvodu jedina je garancija istinski prirodnog i kemijski netretiranog proizvoda. U ekološkom proizvodnom procesu strogo je zabranjeno korištenje GM tehnologije, kemikalija, herbicida, pesticida kao i mineralnih gnojiva. Sve sirovine prolaze stroge kontrole kvalitete i to ne samo organskog uzgoja, već i tehnologije proizvodnje sve do pakiranja i transporta.

Rafiniranje i procesiranje hrane uništava hranjive sastojke

Zbog toga je važno birati cjelovite namirnice u izvornom i prirodnom obliku, očuvanih nutritivnih svojstava. Kao prirodna posljedica, takva je hrana uvijek autentičnog okusa i mirisa. Kušajte naše cjelovite sjemenke i orašide.

Što je cjelovita žitarica?

Zrno integralne (cjelovite) žitarice (ili mahunarke u nekim slučajevima) nije u potpunosti izmrvljeno, nego je usitnjeno na manje ili veće komade. To znači i da je djelomično sačuvana ovojnica koja sadrži vlakna uz određene vitamine i minerale. Kušajte izvorni okus ekoloških cjelovitih žitarica i mahunarki.

Slatkog se ne treba odricati

Rafinirani ili bijeli šećer uzrokuje cijeli niz fizičkih i emocionalnih poremećaja. Svakako ga treba izbjegavati i birati zdravije alternative šećeru kao što su stevija, agavin i javorov sirup, rižin i ječmeni slad ili nerafiniran šećer šećerne trske (rapadura) i sl. Pogledajte organske zaslađivače koji ne štete zdravlju.

Ekološka hrana je zdravija od konvencionalne

Nekoliko je relevantnih studija komparativnom analizom dokazalo da ekološko voće i povrće u usporedbi s konvencionalnim sadrži:

  • 28% više vitamina C
  • 18% veći relativni sadržaj bjelančevina
  • 19% više ugljikohidrata
  • 18% više kalija
  • 10% više kalcija
  • 13% više fosfora
  • 77% više željeza

Istraživači američke Radne skupine za zaštitu okoliša analizirali su sastav konvencionalno uzgojenog voća i povrća, te došli do rezultata koji dokazuju da je odabir ekoloških namirnica itekako preporučljiv. Dokazano je da konvencionalno uzgojene namirnice sadrže veće količine pesticida te su izdvojili najzagađenije među kojima su: jabuke, celer, paprika, breskve, jagode, nektarine, špinat, salata, krastavci...

Je li dovoljno oprati ili oguliti koru? Na žalost nije, jer otrovni spojevi prodiru u tkivo ploda.

Prirodna kozmetika s eko certifikatom – zašto je bolja od konvencionalne?

Sve što nanesemo na kožu ulazi u naš krvotok za samo nekoliko minuta. Dugačak je popis toksičnih sastojaka u brojnim konvencionalnim kozmetičkim proizvodima poput karcinogenih naftnih derivata, kemijskih konzervansa parabena i fenoksietanola koji nepovoljno utječu na imunitet i hormonalni sklad, te natrij lauril sulfati koji iritiraju kožu i oči i mogu uzrokovati pojavu suhe kože i ekcema. Štetni kemijski sastojci i umjetni konzervansi imaju utjecaj na naš organizam pa je odabir vrste kozmetike kojom njegujemo tijelo itekako važan. Birajte kozmetiku za njegu lica i tijela s eko certifikatom bez štetnih sintetskih sastojaka kao što je to beskompromisno prirodna Dr.Hauschka kozmetika.

EKO kućanstvo – jednako važno za čovjeka i za okoliš!

Mnoga konvencionalna sredstva za čišćenje u kućanstvu izuzetno su štetna, jer sadrže agresivne i toksične kemijske spojeve, koji mogu narušiti naše zdravlje i zagaditi okoliš te čak biti pogubni za vodeni svijet. Ekološka sredstva za čišćenje blagog su sastava i nježna za kožu, a sredstva za pranje rublja ne sadrže fosfate niti optička vlakna. Proizvodi na bazi biljnih i mineralnih sirovina koriste snagu prirode i pomažu održavanju zdravog doma, obitelji i okoliša.

Pretplatite se na naš newsletter - dobre vijesti & ekskluzivni popusti

Pridružite nam se i primajte korisne obavijesti o akcijama, prijedloge ukusnih organskih recepata te prvi saznajte za ekskluzivne popuste.

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!

bio&bio trgovine (22)
Pronađi nas na jednoj od lokacija diljem Hrvatske.
Pogledaj lokacije trgovina
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)