Filtriranje
Web trgovina
0800 246 246
Pon - Pet od 8 do 16h

Ekološko mlijeko

Za osobe koje podnose laktozu, mlijeko može imati blagotvoran učinak na organizam i to posebno kozje koje je lako probavljivo, no samo ako je kemijski netretirano i ukoliko su se striktno slijedili organski kriteriji proizvodnje. 

Kozji ili kravlji mliječni proizvodi koji imaju ekološki certifikat jedini jamče kvalitetu i sigurnost s obzirom na to da prilikom proizvodnje mora biti ispunjeno nekoliko važnih uvjeta:

  • U hranu kojom se hrane koze ili krave ne smiju se dodavati štetni pesticidi ili umjetna gnojiva. 
  • Zabranjeno je dodavati hormone rasta (bovine growth hormone) kako bi se povećala proizvodnja mlijeka, a nisu dozvoljena niti zračenja kao niti genske mutacije.
  • Ne smiju se koristiti antibiotici, no ako se ipak daju, tretirana koza ili krava se ne smije vratiti u stado barem godinu dana, sve dok svi tragovi antibiotika ne budu potpuno uklonjeni iz njezinog organizma.
  • Krave i koze trebaju imati mogućnost ispaše tijekom cijelog dana, dakle to se ne smije ograničiti na samo nekoliko sati dnevno.

Istražite našu ponudu organskog mlijeka. 

Pronađeno 15 proizvod/a
Filtriranje
bioNewsletter
Zdrave ideje i savjeti stižu direktno na mail.
Newsletter šaljemo jednom tjedno, ni mi ne volimo spam :)
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)