Pšenično se zrno sastoji od tri dijela – ljuske, središnjeg dijela (endosperma) i klice. Upravo se od tih dijelova dobivaju svi cjeloviti proizvodi od pšenice poput mekinja, klica, pahuljica preko bulgura i kus-kusa do proklijalih zrna pšenice. Stručnjaci preporučuju cjelovitu pšenicu, kod koje obradom nisu uklonjeni klica i omotač. Cjelovito zrno pšenice najbolje se kombinira sa smeđom rižom. Najčešće se koristi u tjestenini i integralnom kruhu jer je tako najlakše probavljiva. Pšenicu prije kuhanja možete namakati (6-8 sati), a kuha se u omjeru 2:1, 50-60 minuta.
- Organski
- Domaći ekoproizvodi
- Pogodno za vegane
- Kompostablino pakiranje
Podaci o proizvodima na web shopu su informativnog karaktera i trudimo se ažurirati ih u skladu s promjenama od strane proizvođača. Zbog mogućih odstupanja molimo vas da prije uporabe proizvoda pročitate točne informacije na samom proizvodu. Za sva dodatna pitanja obratite nam se s povjerenjem na [email protected].
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar
500g Pšenica Žitarice 16831
bioklub
Aplikacija za članove bio&bio programa vjernosti pojednostavljuje svakodnevicu, ekološki je savjesna, informativna, pregledna i praktična, a tu su i posebne pogodnosti za članove.