Tko još nije otkrio koliko je hummus ukusan, sigurno će se zaljubiti u ovaj jednostavan recept koji će oplemeniti okus svakog kruha i biti sjajan dodatak ostalim jelima. Hummus je vrlo popularan bliskoistočni specijalitet bogat bjelančevinama te prikladan za vegeterijance i vegane.
Operite slanutak, stavite u posudu, prekrijte vodom i tako ga ostavite tijekom noći. Kuhajte 90 min dok ne omekša. Procijedite i izmiješajte mikserom sa soli, limunovim sokom, tahinijem i uljem.
Nasjeckajte češnjak i još jednom sve sastojke usitnite mikserom. Po potrebi razrijedite vodom od kuhanja. Posebno bogat okus ovoj kombinaciji daje tahini tj. maslac od prženog sezama. Po želji možete dodati papar i kim.
U slast!
Izvor: Iz riznice Makronovinih recepata
- 450 g slanutka
- 4 režnja češnjaka
- 5 žlica maslinovog ulja
- 5 žlica limunovog soka
- 1 žlica tahinija
- 1 žličica soli
- malo papra po želji
- malo kima po želji
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar