Bijeli grah namočite preko noći pa ga skuhajte s kombu algom „šok-metodom“. Na ulju ispirjajte češnjak, dodajte mrkvu i bijeli dio poriluka. Kratko propirjajte. U posudu za pečenje stavite kuhani grah, povrće, pesto, limunovu koricu,vodu od kuhanja graha i sol. Stavite peći na 180° stupnjeva 15-20 minuta.
Prije posluživanja izvadite limunovu koricu, dodajte zeleni dio poriluka i promiješajte. Poslužite dok je toplo uz omiljenu vrstu beskvasnog kruha s eko imanja Zrno (npr. kayu ili seoski kruh).
Uživajte i javite nam dojmove :)
1 i 1/2 šalica velikog bijelog graha
1 poriluk, narezan na tanke dijagonalne trakice
1 mrkva, narezana na kockice
2 žličice pesta od eko rajčice
1/2 žličice soli
korica pola limuna
češnjak po želji
2 žlice maslinovog ulja
voda od kuhanja graha
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar!