Datum objave:
04.04.2025
- U manjoj zdjelici dobro pomiješajte chia sjemenke s vodom i ostavite sa strane cca 15 minuta.
- Kokosovo ulje otopite na pari.
- Ogulite jabuke i nasjeckajte na sitne kockice. Lješnjake grubo izdrobite u sjeckalici.
- U jednoj posudi pomiješajte brašno, sol i prašak za pecivo.
- U drugoj posudi pomiješajte kokosov šećer, cimet i vaniliju, a zatim dodajte ulje, natopljene chia sjemenke i sve dobro povežite špatulom ili kuhačom. Zatim dodajte suhe sastojke i sve dobro povežite. U smjesu dodajte nasjeckane jabuke, brusnice i jedan dio drobljenih lješnjaka i ponovno promiješajte da se sve poveže.
- Zagrijte pećnicu na 180°C.
- Kalup obložite papirom za pečenje. Na dno posipite zobene pahuljice pa stavite smjesu i vlažnom rukom ravnomjerno rasporedite po kalupu. Ostatak lješnjaka posipajte po vrhu smjese i rukom lagano utisnite u smjesu. Pecite 30 min.
- Po želji možete dodati listiće badema na vrh kolača 3-4 minute prije kraja pečenja. Izvadite kalup iz pećnice, pospite listićima badema i vratite u pećnicu dok listići ne porumene. Ne stavljajte ih prije jer će listići zagoriti.
- Kad je kolač pečen izvadite iz pećnice i ostavite da se potpuno ohladi na sobnoj temperaturi prije rezanja.
- 180g bademovog brašna
- 80g bezglutenskog brašna (koristim mix brašno marke Bauck Hof @biobiohr)
- 1 žličica praška za pecivo
- prstohvat soli
- 1 žličica cimeta
- 1/2 žličice vanilije u prahu
- 150ml otopljenog kokosovog ulja (bez mirisa)
- 3 žličice chia sjemenki + 6 žličica vode
- 80g šećera kokosovog cvijeta
- 400g jabuka, oguljene i nasjeckane na sitnije kockice
- 2 žlice suhih brusnica (ili grožđice, po želji)
- 80g lješnjaka, grubo drobljenih
- 2 žlice bezglutenskih zobenih pahuljica
- listići badema za ukrašavanje, po želji
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar