Datum objave:
04.10.2023
Postupak pripreme:
- Integralnu rižu oprati pod mlazom vode i staviti kuhati. Nakon što voda provrije nastaviti na lagano kuhati daljnih 50 minuta. Gotovu, raskuhanu rižu ostaviti u poklopljenom loncu da se ohladi.
- U multipraktiku sameljite zobene pahuljice u sitno brašno i dodajte sve ostale sastojke i nastavite blendati do se sve dobro ne izmiješa. Potom dodajte hladnu rižu i blendajte dok se ne oblikuje gusto tijesto.
- Na podlogu „pobrašnjenu“ aru prahom ili tapiokm prebacite tijesto iz multipraktika i oblikujte osam kugli te svaku razvucite u kružni oblik pomoću razvijača za tijesto. Po želji lepinjice možete raditi veće, a tanje ili manje, a deblje.
- Pecite ih na neprijanjajućoj tavi nekoliko minuta s jedne i s druge strane.
- Dok se lepinjice peku u par minuta pripremite i sirni umak na način da jednostavno promiješate sve sastojke zajedno.
- Servirajte sve odmah ili ohlađeno.
- Lepinjice čuvajte do dva dana na sobnoj temperaturi ili do tjedan dana u hladnjaku.
- Odlične su tostirane i u sendvič varijantama.
- Sirni umak čuvajte u poklopljenoj staklenci u hladnjaku do kraja konzumacije.
Lepinje:
- ½ šalice integralne riže
- 2,5 šalice vode
- 1 žličica soli
- 2 šalice GF zobenih pahuljica
- 2 šalice bademovog brašna
- 2 žlice mljevenog zlatnog lana
- 2 žlice psilijum praha
- 1 žlica aru praha
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 žličica soli
Sastojci za „sirni umak“;
- 1 šalica grčkog jogurta Soyade
- ¼ šalice prehrambenog kvasca
- ½ žličice soli (ili više po ukusu)
- ¼ žličice češnjaka u prahu
- Malo bijelog papra
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar