Datum objave:
16.04.2013
- U posudi pomiješaj laneno sjeme s golicama, vodom i začinima.
- Vrste začina su proizvoljne, odaberi ih i dodaj po svom ukusu.
- Ostavi smjesu da odstoji 10-ak minuta, pusti lan da formira karakterističnu sluz koja će poslužiti kao vezivno sredstvo.
- Dok se pećnica grije na 200 stupnjeva, na papir za pečenje namašćen kokosovim uljem, vlažnim dlanom raširi smjesu u sloj debljine do 5 mm.
- Po potrebi koristi valjak za tijesto. Ako su rubovi tanji, sigurno će zagorjeti. Stoga, pri raširivanju jednostavno prstom vrati smjesu nazad prema sredini.
- Peci 15 min, ohladi potpuno, nareži nožem za kruh ili ih izlomi.
- Ovi krekeri odlični su kao kao bezglutenska zamjena za kruh ili zdrava grickalica.
- 1 šalica sjemenki smeđeg ili zlatnog lana
- 0,5 šalice vode
- 1 jušna žlica bundevinih golica, grubo zdrobljenih
- 1 čajna žlica sjemenki kima
- prstohvat soli
- prstohvat kajenskog papra
- prstohvat suhog češnjaka
- čajna žlica kokosovog ulja
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar