Kategorije
Početna Recepti Bezglutenski krekeri od lana
Ivana Lazić

Bezglutenski krekeri od lana

Evo jednog jednostavnog i ukusnog recepta koji će se svidjeti i najizbirljivijima. Zdravim ga čine kvalitetne masnoće i vlakna koje sjemenke lana sadržavaju.

30min
Jednostavna priprema
Datum objave: 16.04.2013
  1. U posudi pomiješaj laneno sjeme s golicama, vodom i začinima.
  2. Vrste začina su proizvoljne, odaberi ih i dodaj po svom ukusu.
  3. Ostavi smjesu da odstoji 10-ak minuta, pusti lan da formira karakterističnu sluz koja će poslužiti kao vezivno sredstvo.
  4. Dok se pećnica grije na 200 stupnjeva, na papir za pečenje namašćen kokosovim uljem, vlažnim dlanom raširi smjesu u sloj debljine do 5 mm.
  5. Po potrebi koristi valjak za tijesto. Ako su rubovi tanji, sigurno će zagorjeti. Stoga, pri raširivanju jednostavno prstom vrati smjesu nazad prema sredini.
  6. Peci 15 min, ohladi potpuno, nareži nožem za kruh ili ih izlomi.
  7. Ovi krekeri odlični su kao kao bezglutenska zamjena za kruh ili zdrava grickalica.
Preporuke 0
Tvoje mišljenje nam je bitno

Tvoj email neće biti objavljen i koristi se samo u svrhu odgovaranja na tvoj komentar / recenziju.
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.

 

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!

bio&bio trgovine (22)
Pronađi nas na jednoj od lokacija diljem Hrvatske.
Pogledaj lokacije trgovina
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)