Laneno sjeme je jedan od najkvalitetnijih izvora netopivih vlakana i kao takvo preporučuje se svakome, a posebno osobama s probavnim problemima uslijed neuravnotežene prehrane. Grickajte svako jutro ovakve krekere natašte i sigurno ćete osjetiti razliku.
U posudi pomiješajte laneno sjeme s golicama, vodom i začinima. Vrste začina su proizvoljne, odaberite ih i dodajte sami po svom ukusu. Ostavite smjesu da bubri 10-ak minuta, pustite lan da formira karakterističnu sluz koja će poslužiti kao vezivno sredstvo.
Dok se pećnica grije na 200C, na papir za pečenje namašćen kokosovim uljem, vlažnim dlanom raširite smjesu lana, vode i začina u sloj debljine do 5 mm. Po potrebi koristite valjak za tijesto da biste dobili potpuno ujednačen sloj. Ako su rubovi tanji, sigurno će zagorjeti. Stoga, pri raširivanju jednostavno prstom vratite smjesu nazad prema sredini.
Pecite 15 min, ohladite potpuno, narežite nožem za kruh ili ih izlomite i onda ih hrskajte kao bezglutensku zamjenu za kruh, zdravu grickalicu uz film, uz guacamole (avokado) ili sličan povrtni umak.
1 šalica sjemenki smeđeg ili zlatnog lana
0,5 šalice vode
1 jušna žlica bundevinih golica, grubo zdrobljenih
1 čajna žlica sjemenki kima
prstohvat crne soli
prstohvat kajenskog papra
prstohvat suhog češnjaka
čajna žlica kokosovog ulja
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar!