Naruči putem weba te preuzmi i plati paket u odabranoj trgovini!
0800 246 246
3 (3) Podsjetnik (0)

(0)

Košarica (0)
Svi proizvodi
Početna Recepti Bezglutenski krekeri od lanenog sjemena

Bezglutenski krekeri od lanenog sjemena

Laneno sjeme je  jedan od najkvalitetnijih izvora netopivih vlakana i kao takvo preporučuje se svakome, a posebno osobama s probavnim problemima uslijed neuravnotežene prehrane. Grickajte svako jutro ovakve krekere natašte i sigurno ćete osjetiti razliku.

U posudi pomiješajte laneno sjeme s golicama, vodom i začinima. Vrste začina su proizvoljne, odaberite ih i dodajte sami po svom ukusu. Ostavite smjesu da bubri 10-ak minuta, pustite lan da formira karakterističnu sluz koja će poslužiti kao vezivno sredstvo.

Dok se pećnica grije na 200C, na papir za pečenje namašćen kokosovim uljem, vlažnim dlanom raširite smjesu lana, vode i začina u sloj debljine do 5 mm. Po potrebi koristite valjak za tijesto da biste dobili potpuno ujednačen sloj. Ako su rubovi tanji, sigurno će zagorjeti. Stoga, pri raširivanju jednostavno prstom vratite smjesu nazad prema sredini.

Pecite 15 min, ohladite potpuno, narežite nožem za kruh ili ih izlomite i onda ih hrskajte kao bezglutensku zamjenu za kruh, zdravu grickalicu uz film, uz guacamole (avokado) ili sličan povrtni umak.

Vrijeme pripreme 30 min
Složenost Jednostavna priprema
Sastojci 10 sastojaka

1 šalica sjemenki smeđeg ili zlatnog lana
0,5 šalice vode
1 jušna žlica bundevinih golica, grubo zdrobljenih
1 čajna žlica sjemenki kima
prstohvat crne soli
prstohvat kajenskog papra
prstohvat suhog češnjaka
čajna žlica kokosovog ulja

 

Na vrh