Posjetite Helenin blog koji je namijenjen svima koji žele upoznati nove načine zdrave prehrane i to prije svega osobama oboljelima od celijakije kao i alergične na određene vrste hrane. Helena spravlja ukusna jela bez glutena, kvasca, jaja i mliječnih proizvoda. Helena je po zanimanju farmaceutski tehničar te se bavi i pisanjem zdravstvenih članaka. Uživajte u čitanju i isprobavanju novih recepata.
- Pomiješajte chia sjemenke s 4 žlice vode i ostavite 20 min da nabubre.
- Pomiješajte naribane jabuke, samljevene orahe, kokos brašno i psyllium, pa smjesi dodajte nabubrene chia sjemenke, ekstra djevičansko kokosovo ulje, med i cimet. Dobro pomiješajte te dobivenu smjesu ostavite sat vremena da odstoji.
- Zagrijte pećnicu, pripremite silikonske kalupe za muffine i žlicom rasporedite smjesu.
- Pecite na 200 °C oko 40 min. Ova smjesa neće nabubriti, no ne brinite.
- Izvadite pečene muffine i ostavite da se ohlade.
- Nakon što se ohlade, pripremite kremu od jabuka. U blenderu pomiješajte jabuku, indijske oraščiće s malo vode, te dodajte med i pomiješajte.
- Kremom ukrasite muffine i uživajte!
ZA MUFFINE:
- 3 velike naribane jabuke
- 6 žlica samljevenih oraha
- 6 žlica kokosovog brašna
- 2 velike žlice psyllium ljuskica
- 2 velike žlice chia sjemenki
- 2 velike žlice rastopljenog kokosovog ulja
- 1 žlica cejlonskog cimeta
- 6-7 žlica meda
ZA KREMU:
- 1 jabuka
- 150 gr natopljenih indijskih orašćića
- 1/2 smrznute banane
- 3 žlice meda
- voda po potrebi
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar