Posjetite Helenin blog koji je namijenjen svima koji žele upoznati nove načine zdrave prehrane i to prije svega osobama oboljelima od celijakije kao i alergične na određene vrste hrane. Helena spravlja ukusna jela bez glutena, kvasca, jaja i mliječnih proizvoda. Helena je po zanimanju farmaceutski tehničar te se bavi i pisanjem zdravstvenih članaka. Uživajte u čitanju i isprobavanju novih recepata.
Pomiješajte chia sjemenke s 4 žlice vode i ostavite 20 min da nabubre. Pomiješajte naribane jabuke, samljevene orahe, kokos brašno i psyllium, pa smjesi dodajte nabubrene chia sjemenke, ekstra djevičansko kokosovo ulje, med i cimet. Dobro pomiješajte te dobivenu smjesu ostavite sat vremena da odstoji.
Zagrijte pećnicu, pripremite silikonske kalupe za muffine i žlicom rasporedite smjesu. Pecite na 200 °C oko 40 min. Ova smjesa neće nabubriti, no ne brinite. Izvadite pečene muffine i ostavite da se ohlade. Nakon što se ohlade, pripremite kremu od jabuka. U blenderu pomiješajte jabuku, indijske oraščiće s malo vode, te dodajte med i pomiješajte.
Kremom ukrasite muffine i uživajte!
ZA MUFFINE:
3 velike naribane jabuke
6 žlica samljevenih oraha
6 žlica kokosovog brašna
2 velike žlice psyllium ljuskica
2 velike žlice chia sjemenki
2 velike žlice rastopljenog kokosovog ulja
1 žlica cejlonskog cimeta
6-7 žlica meda
ZA KREMU:
1 jabuka
150 gr natopljenih indijskih orašćića
1/2 smrznute banane
3 žlice meda
voda po potrebi
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar