Filtriranje
Web trgovina
0800 246 246
Pon - Pet od 8 do 16h
Početna Recepti Bezglutenski muffini s cimetom i jabukama
Tanja Šimić

Bezglutenski muffini s cimetom i jabukama

Tanja je luda za muffinima. Puno je puta svojim kupcima iz zagrebačke bio&bio trgovine u Arena centru predlagala da probaju ovaj predobar recept za muffine s cimetom, jabukama i chia sjemenkama... Probajte ga i vi :)

35min
Vrlo jednostavna priprema
Datum objave: 02.04.2014

Jeste li znali da su konvencionalni muffini na listama najgorih namirnica koje možete pojesti s obzirom na količinu zasićenih masnoća i šećera koje sadrže? Originalno potječu iz Engleske i Amerike. U prošlosti su se spravljali od puno skromnijih sastojaka a posebno popularne su bile slane varijante. Muffini su danas popularni u cijelom svijetu i rade se u slatkim i slanim varijantama, s kremom na vrhu ili bez, čokoladni, voćni, s povrćem i sl.

Muffini su jednostavni za izradu, a veliko su veselje kako za male tako i za velike. Možete ih spakirati djeci za školsku užinu, kao i sebi za break na poslu. Ti slatki mali kolačići mame nas da samo zagrizemo u njih, stoga donosim recepturu muffina koji su niski u sadržaju ugljikohidrata, šećera i masti, bez glutena i pogodni za vegane. Ovaj sam recept često predlagala i našim kupcima u zagrebačkoj bio&bio trgovini u Arena centru.

Postupak je vrlo jednostavan: pomiješajte zasebno suhe sastojke, pa zasebno vlažne, te ih onda sve zajedno lagano promiješajte. Koristite pola mahune vanilije – odrežite mahunu na pola te je uzdužno razrežite i sastružite sjemenke. Jabuku ogulite i naribajte. Grožđice namočite na 10 min u toploj vodi kako bi bile mekše. Papirnate ili silikonske košarice za pečenje muffina napunite do vrha jer se ne dižu previše. Peku se na 180 °C cca 30 min. Kada ih izvadite iz pećnice, ostavite ih da se malo ohlade i ukrasite po želi. Ja najčešće koristim džem od borovnica bez šećera.  Od ove smjese količine smjese ćete dobiti otprilike 10 muffina. Što se tiče bademovog brašna - ja sam mljela bademe jer volim svježe brašno. Bademovo mlijeko možete koristiti ili organsko kupovno ili ga napravite sami. Tapioka je korijen biljke cassava koji raste u južnoj Americi, bez glutena je, po sastavu lako probavljivi škrob a ima svojstvo zgušnjavanja. Tapioka je dobrodošao sastojak u bezglutenskoj pripremi hrane i u pripremi pudinga.

Chia sjemenke također stvaraju želatinoznu masu u doticaju s tekućinom, a bogate su omegom 3 i olakšavaju probavu. Obje namirnice možete koristiti kada pripremate jela bez glutena kako bi svi sastojci bili dobro povezani. U slast!

Komentari 0
Pošaljite svoj komentar

Vaš email neće biti objavljen i koristiti će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar
Nema komentara. Budi prvi!

¾ šalice kukuruzne krupice
¼ šalice bademovog brašna
½ šalice tapioka brašna
Šalica bademovog mlijeka
1 jušna žlica chia sjemenki
½ čajne žlice praška za pecivo
Prstohvat soli
4 jušne žlice grožđica
1 veća jabuka
½ čajne žlice cimeta
½ mahune vanilije
Naribana korica ¼ limuna

bioNewsletter
Zdrave ideje i savjeti stižu direktno na mail.
Newsletter šaljemo jednom tjedno, ni mi ne volimo spam :)
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)