Bezglutenski sendvič s namazom od slanutka
Evo ideje za ukusan sendvič sa Zrno bezglutenskim kruhom, homemade namazom od slanutka i avokadom, prema receptu bio&bio ambasadorice Ive Savić, @culinarypostcards.
10min
Vrlo jednostavna priprema
Datum objave:
19.10.2021
- Slanutak usitni vilicom, kao da radiš pire pa mu dodaj sve ostale sastojke i dobro promiješaj.
- Avokado izreži na ploške.
- Tostiraj dvije šnite Zrno bezglutenskog kruha.
- Nekoliko ploški avokada, vilicom zgnječi na tople šnite kruha. Dodaj 3 žlice namaza od slanutka, 1-2 žlice cikle s hrenom i list zelene salate. Preklopi drugom šnitom kruha i uživaj!
Fotografija: Iva Savić
- bezglutenski kruh, Zrno
- cikla s hrenom
- avokado (oko 1/3 po sendviču)
- zelena salata, nekoliko listova
Namaz od slanutka (dostatno za 3 sendviča):
- 250 ml (160g) kuhanog slanutka
- 50 ml sojinog jogurta
- 1 žlica maslinovog ulja
- 2 žlice sitno sjeckanog lista peršina
- ½ žličice kajenskog papra
- sol i svježe mljeveni crni papar, po ukusu
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar