Datum objave:
20.12.2024
- Pomiješajte sve suhe sastojke.
- Dodajte margarin i mlijeko i rukama zamijestite tijesto da se sve dobro poveže. Napravite kuglu, zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na 30 minuta.
- Pećnicu zagrijte na 175*C
- zmeđu 2 papira za pečenje valjkom razvaljajte tijesto (ne smije biti pretanko!) i oblikujte modlicama za kekse.
- Na pliticu stavite papir za pečenje i posložite keksiće.
- U dobro zagrijanoj pećnici pecite 8 minuta. Izvadite i ostavite da se skroz ohlade.
- Postupak ponavljajte sve dok imate tijesta.
- Kad se keksi ohlade jedan keks nadjenite pekmezom i preklopite s drugim keksom kao “sendvič”.
- Po želji možete ih posuti agavinim šećerom u prahu.
- 150g pirovog bijelog brašna (ili polubijelog pšeničnog)
- 70g rižinog brašna
- 70g jako fino mljevenog badema ili bademovog brašna
- 30g tapioke
- 70g kokosovog šećera
- 1 i 1/2 žličica začina božićni mix (ili kombinacija: cimet, vanilija, korica naranče)
- 1 žličica bio praška za pecivo
- 130g bio margarina (omekšalog na sobnoj temperaturi)
- 2 žlice biljnog napitka
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar