Priprema
- Pomiješajte sve suhe sastojke.
- Dodajte margarin i mlijeko i rukama zamijestite tijesto da se sve dobro poveže. Napravite kuglu, zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na 30 minuta.
- Pećnicu zagrijte na 175*C
- zmeđu 2 papira za pečenje valjkom razvaljajte tijesto (ne smije biti pretanko!) i oblikujte modlicama za kekse.
- Na pliticu stavite papir za pečenje i posložite keksiće.
- U dobro zagrijanoj pećnici pecite 8 minuta. Izvadite i ostavite da se skroz ohlade.
- Postupak ponavljajte sve dok imate tijesta.
- Kad se keksi ohlade jedan keks nadjenite pekmezom i preklopite s drugim keksom kao “sendvič”.
- Po želji možete ih posuti agavinim šećerom u prahu.
•150g pirovog bijelog brašna (ili polubijelog pšeničnog)
•70g rižinog brašna
•70g jako fino mljevenog badema ili bademovog brašna
•30g tapioke
•70g kokosovog šećera
•1 i 1/2 žličica začina božićni mix (ili kombinacija: cimet, vanilija, korica naranče)
•1 žličica bio praška za pecivo
•130g bio margarina (omekšalog na sobnoj temperaturi)
•2 žlice biljnog napitka
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar