Kategorije
Početna Recepti Blagdanski roščići s bademima
Jadranka Boban Pejić

Blagdanski roščići s bademima

Ovo će zdrava slastica sigurno razveseliti cijelu obitelj a kuća će zamirisati božanstveno! Želite li saznati još slasnih recepata, potražite kuharicu Zima, Jadranke Boban Pejić, u izdanju Planetopije, odakle smo preuzeli i ovaj recept! U slast!

20min
Jednostavna priprema
Datum objave: 08.11.2012

Sigurno će vas oduševiti ovaj jednostavan recept koji ide sjajno uz čaj ili npr. topli kakao sa zobenim mlijekom. 

S nekim od sastojaka uvijek možete i eksperimentirati poput raznih kombinacija orašarki i začina. 

Evo postupka:

  1. Pomiješajte brašno, aru prah i samljevene bademe s prstohvatom soli i praškom za pecivo. U drugoj posudi pomiješajte sirup ili slad, ulje i vaniliju pa ulijte preko suhe smjese. Dobro pomiješajte da dobijete tijesto. Ostavite da odstoji 1 sat u hladnjaku.
  2. Zagrijte pećnicu na 200°C. Na tepsiju stavite masni papir. Izvadite tijesto iz hladnjaka, otkidajte rukama male komade tijesta pa oblikujte u roščiće u koje možete utisnuti komadiće badema.
  3. Poslažite ih na tepsiju pa pecite 7-10 minuta u dobro zagrijanoj pećnici dok ne počnu rumeniti. Premažite roščiće agavinim sirupom ili sladom i ostavite da se ohlade.
  4. Okupite obitelj i prijatelje, poslužite uz omiljeni topli napitak i uživajte. :-)
Preporuke 1
Tvoje mišljenje nam je bitno

Tvoj email neće biti objavljen i koristi se samo u svrhu odgovaranja na tvoj komentar / recenziju.
Drugi su podijelili….
Tea Grgurevic Verificirani kupac 05.12.2022.
Jako dobro!

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!

bio&bio trgovine (22)
Pronađi nas na jednoj od lokacija diljem Hrvatske.
Pogledaj lokacije trgovina
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)