Blagdanski roščići s bademima
Ovo će zdrava slastica sigurno razveseliti cijelu obitelj a kuća će zamirisati božanstveno! Želite li saznati još slasnih recepata, potražite kuharicu Zima, Jadranke Boban Pejić, u izdanju Planetopije, odakle smo preuzeli i ovaj recept! U slast!
Sigurno će vas oduševiti ovaj jednostavan recept koji ide sjajno uz čaj ili npr. topli kakao sa zobenim mlijekom.
S nekim od sastojaka uvijek možete i eksperimentirati poput raznih kombinacija orašarki i začina.
Evo postupka:
- Pomiješajte brašno, aru prah i samljevene bademe s prstohvatom soli i praškom za pecivo. U drugoj posudi pomiješajte sirup ili slad, ulje i vaniliju pa ulijte preko suhe smjese. Dobro pomiješajte da dobijete tijesto. Ostavite da odstoji 1 sat u hladnjaku.
- Zagrijte pećnicu na 200°C. Na tepsiju stavite masni papir. Izvadite tijesto iz hladnjaka, otkidajte rukama male komade tijesta pa oblikujte u roščiće u koje možete utisnuti komadiće badema.
- Poslažite ih na tepsiju pa pecite 7-10 minuta u dobro zagrijanoj pećnici dok ne počnu rumeniti. Premažite roščiće agavinim sirupom ili sladom i ostavite da se ohlade.
- Okupite obitelj i prijatelje, poslužite uz omiljeni topli napitak i uživajte. :-)
- 1 šalica brašna tip 850
- ½ šalice mljevenih badema
- 1 žličica praška za pecivo
- 4 žlice aru praha
- Prstohvat soli
- 1/3 šalice sirupa od agave (ili rižinog slada)
- 4 žlice kukuruznog ulja ili suncokretovog ulja
- 1 žličica vanilije u prahu
- 10 badema narezanih na četvrtine
- Agavin sirup ili rižin slad za premazivanje roščića
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar