Datum objave:
16.03.2023
POSTUPAK ZA MISO JUHU
- Stavi u lonac sve sastojke za dashi i nakon što prokuha, ostavi da kuha 15 minuta na laganoj vatri.
- Kad je temeljac gotov izvadi kombu algu i gljive, izreži ih na tanke trakice i vrati u temeljac.
- U temeljac dodaj tofu, cvjetaču, brokulu i mrkvu izrezanu na tanke trakice i kuhaj 10 minuta.
- Odvoji ½ šalice juhe i razmuti u njoj miso pastu pa sve zajedno vrati u lonac.
- Kad miso staviš u juhu, isključi izvor topline i ostavi poklopljeno desetak minuta.
- Prije posluživanja miso juhu pospi ploškicama mladog luka i klicama po želji.
POSTUPAK ZA TAMARI SUSHI
- Sushi rižu skuhaj prema uputama na pakiranju.
- U još vruću, kuhanu rižu dodaj ocat i slad te prstohvat soli pa dobro izmiješaj.
- Rižu drži poklopljenu.
- Tostiranu algu stavi u mlinac za kavu i samelji u prah te dodaj u rižu i još jednom sve dobro izmiješaj.
- Avokado i mrkvu izreži na tanko trakice gulilicom za povrće i ostavi sa strane.
- Na komadić prozirne folije stavi trakice mrkve ili avokada, a na njih dvije žlice sushi riže. Pažljivo stisni u kuglu, ukloni foliju i nježno oblikuj kuglicu. Postupak ponovi sa preostalom rižom. Gotove kuglice dodatno pospi gomashiom i dekoriraj po želji.
- Posluži odmah ili ostavi u hladnjaku za kasnije serviranje.
BOGATA MISO JUHA
Sastojci za dashi temeljac:
- 1 l vode
- ½ kombu alge
- 4 suhe shitake
Sastojci za miso juhu:
- 1 l dashi temeljca
- 1 šalica cvjetače
- ½ šalice brokule
- 1 mrkva
- 1 mladi luk
- 2 žlice suhog povrća za juhu ili Zrnete
- ½ šalice na kockice izrezanog tofua
- 1 puna žlica miso paste
TEMARI SUSHI
Sastojci za 10 kuglica:
- ½ šalice sushi riže
- 1 tostirana nori alga
- 1 žličica rižinog octa
- 1 žličica rižinog slada
- Prstohvat soli
- ½ malog avokada
- ¼ male mrkve
- Gomashio za posip (tostirani sezam sa soli)
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar