Datum objave:
23.08.2024
Priprema
- Leću operite, stavite u lonac, prelijte vodom i kad voda zakuha smanjite vatru na lagano. Kuhajte cca 40 minuta.
- Za to vrijeme operite povrće. Narežite mrkvu na deblje ploške, papriku na veće kocke, a cherry rajčice prerežite na pola. Zagrijte pećnicu na 250*C. Povrće položite na pliticu obloženu papirom pa začinite s malo soli, maslinovim uljem i začinskim travama. Pecite 10-15 minuta.
- Dok se povrće peče, a leća se još uvijek kuha, nasjeckajte na sitno luk, češnjak i štap celera te dinstajte u tavi na maslinovom ulju. Nakon par minuta dodajte začine i začinske trave pa dinstajte dalje i po potrebi podlijte s malo temeljca.
- Kad je povrće u pećnici gotovo izvadite ga i prebacite u sjeckalicu ili multipraktik te sameljite kratko da ostane malo strukture (neka se ne pretvori u pire). Dodajte u tavu u kojoj se dinsta luk, ulijte pasiranu rajčicu, sve zajedno dobro promiješajte i dinstajte na laganoj vatri dok leća ne bude kuhana.
- Kuhanu leću dodajte u umak i pustite da sve zajedno kuha na laganoj vatri još 3-4 minute.
- 1/2 šalica crne ili smeđe leće
- 1 šalica vode
- 1 veći luk
- 3-4 režnja češnjska
- 1 štap celera
- 2 srednje mrkve
- 10-15 cherry rajčica
- 1 crvena paprika
- prstohvat soli (količina po želji)
- 2dcl pasirane rajčice
- cca 3-4dcl povrtnog temeljca ili vode
- 2 žličice dimljene crvene paprike
- 1 žličica kurkume
- 1/2 žličice papra
- chilli po želji
- malo svježeg timijana ili suhih začinskih trava po izboru
- svježi bosiljak kod posluživanja
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar