- Pećnicu zagrijte na 180°C. Nauljite lim za pečenje 22x22 cm (5 cm duboku).
- U srednje velikoj posudi pomiješajte suhe sastojke.
- U blenderu pomiješajte marmeladu, pire, javorov sirup, ulje, mlijeko i bademov maslac.
- Tekuće sastojke dodajte suhima i dobro izmiksajte.
- Smjesu ulijte u posudu za pečenje i pospite nasjeckanim orasima.
- Pecite u pećnici na srednjoj polici 30-40 minuta. Prije rezanja kolača ostavite da se hladi 20-30 minuta.
Ideje:
U smjesu za brownije možete dodati i nasjeckane pržene orahe. Umjesto čokolade možete koristiti prah ili listiće rogača. Umjesto marmelade od naranče možete dodati 1 žličicu ekstrakta mente ili 2-3 kapi eteričnog ulja mente te još 2 žlice mlijeka. Eksperimentirajte s raznim varijantama i u slast!
- 1 šalica brašna tip 850
- 1 šalica brašna tip 1100
- 1⁄3 šalice rogača u prahu
- 2 žličice praška za pecivo
- ½ šalice čokoladnih listića
- 2 žlice marmelade od naranče
- 1⁄3 šalice pirea od slatkog krumpira
- 2⁄3 šalice javorovog sirupa
- 2 žlice ječmenog slada
- ½ šalice suncokretovog ulja
- ½ šalice rižinog ili bademovog napitka
- 1 vrškom puna žlica bademovog ili lješnjakovog maslaca
- 1⁄3 šalice oraha, nasjeckanih









Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar