Pećnicu zagrijte na 180°C. Nauljite lim za pečenje 22x22 cm (5 cm duboku). U srednje velikoj posudi pomiješajte suhe sastojke. U blenderu pomiješajte marmeladu, pire, javorov sirup, ulje, mlijeko i bademov maslac. Tekuće sastojke dodajte suhima i dobro izmiksajte.
Smjesu ulijte u posudu za pečenje i pospite nasjeckanim orasima. Pecite u pećnici na srednjoj polici 30-40 minuta. Prije rezanja kolača ostavite da se hladi 20-30 minuta.
Ideje:
U smjesu za brownije možete dodati i nasjeckane pržene orahe. Umjesto čokolade možete koristiti prah ili listiće rogača. Umjesto marmelade od naranče možete dodati 1 žličicu ekstrakta mente ili 2-3 kapi eteričnog ulja mente te još 2 žlice mlijeka. Eksperimentirajte s raznim varijantama i u slast!
1 šalica brašna tip 850
1 šalica brašna tip 1100
1⁄3 šalice rogača u prahu
2 žličice praška za pecivo
½ šalice čokoladnih listića
2 žlice marmelade od naranče
1⁄3 šalice pirea od slatkog krumpira
2⁄3 šalice javorovog sirupa
2 žlice ječmenog slada
½ šalice suncokretovog ulja
½ šalice rižinog ili bademovog napitka
1 vrškom puna žlica bademovog ili lješnjakovog maslaca
1⁄3 šalice oraha, nasjeckanih
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar