Datum objave:
07.09.2021
- Pripremi kalup veličine 28 x 9 cm. Namasti ga i obloži papirom za pečenje.
- U multipraktiku usitni orahe, lješnjake i sezam, potom dodaj rogač i bourbon vaniliju te još kratko blendaj dok ne dobiješ teksturu brašna.
- Usitnjenim orašastim plodovima i sjemenkama dodaj datulje, tahini, tamari, mentu, sok i koricu limete te blendaj dok se sve ne poveže u jednoličnu smjesu.
- Smjesu zatim ravnomjerno rasporedi u kalup i odloži sa strane dok pripremiš kremu.
- Kokosovo ulje rastopi u lončiću te dodaj javorov sirup i rogač u prahu. Pjenjačom miješaj kako bi se grudice rogača usitnile.
- U lončić zatim dodaj bourbon vaniliju, tamari i biljni napitak od badema te dobro izmiješaj kako bi krema bila glatka i bez grudica.
- Kremu prelij preko biskvita i ostavi hladiti preko noći.
- Prije serviranja kolač izvadi iz kalupa i reži na prutiće.
- Po želji dekoriraj matcha prahom, koricom limete i/ili listićima mente.
Kolač čuvaj u hladnjaku u zatvorenoj posudi 10 tak dana.
Sastojci za biskvit:
- 1 šalica oraha
- 1 šalica lješnjaka
- ¼ šalice sezama
- ½ šalice rogača u prahu
- 2 šalice datulja
- ¼ žličice bourbon vanilije
- 1 žličica tamarija
- 1 žličica tahinija
- 10 tak listića svježe mente
- 1 žličica soka limete
- Korica limete
Sastojci za kremu:
- ¼ šalice kokosovog ulja
- ½ šalice rogača u prahu
- ½ šalice javorovog sirupa
- 2 žlice biljnog napitka od badema
- ¼ žličice bourbon vanilije
- 1 žličica tamarija
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar