Brownies:
- Zagrij pećnicu na 175°C i obloži manji kalup papirom za pečenje.
- Otopi čokoladu i maslac na pari ili u mikrovalnoj, pa pusti da se malo ohladi.
- U drugoj posudi izmiksaj jaja i kokosov šećer dok ne postanu pjenasti.
- Dodaj otopljenu čokoladu s maslacem i dobro sjedini.
- Umiješaj bademovo brašno, kakao, prašak za pecivo i sol.
- Smjesu izlij u kalup i peci 20-25 min (provjeri čačkalicom – treba ostati malo vlažna u sredini).
- Ohladi prije dodavanja preljeva.
Preljev:
- Na ohlađene browniese premaži Bio&Bio namaz od kokosa i lješnjaka s datuljom.
- Po želji pospi sjeckanim lješnjacima ili kokosovim listićima.
- Pusti da se malo stegne u hladnjaku prije rezanja.
Uživaj!
Ovi browniesi su čokoladni, sočni i puni prirodne slatkoće iz datulja. Idealni za zdravi desert ili energetski snack!
Za browniese:
- 3 jaja
- 100 g kokosovog šećera ili drugog prirodnog zaslađivača
- 100 g maslaca (ili kokosovog ulja za laganiju verziju)
- 100 g tamne čokolade (min. 70% kakaa)
- 80 g bademovog brašna (ili mljevenih lješnjaka)
- 20 g kakaa u prahu
- 1/2 žličice praška za pecivo
- Prstohvat soli
Za preljev:
- 3-4 žlice Rapunzel namaza od kokosa i lješnjaka s datuljom
- Sjeckani lješnjaci ili kokosove pahuljice za dekoraciju (po želji)
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar