Povrće:
Pećnicu zagrij na 200°C.
Na posudu za pečenje stavi narezano povrće, začini maslinovim uljem, solju i origanom.
Peci 15–20 minuta dok povrće ne omekša i lagano porumeni.
Njoki:
U velikom loncu zakuhaj vodu, posoli je i ubaci njoke. Kuhaj dok ne isplivaju (oko 2-3 min).
Ocijedi i ostavi sa strane.
Umak od skyra:
U tavi zagrij žličicu maslinovog ulja, dodaj češnjak i kratko pirjaj (30 sekundi).
Smanji vatru, dodaj skyr, muškatni oraščić, sol i papar.
Umiješaj kuhane njoke i lagano miješaj dok se sve ne sjedini i ugrije.
Salata:
Pomiješaj zelenu salatu i avokado, dodaj limunov sok, maslinovo ulje i malo soli.
Posluživanje
- Na tanjur stavi sloj njoka sa skyrom, dodaj toplo pečeno povrće sa strane.
- Uz to posluži svježu salatu.
- Po želji pospi malo sjemenki konoplje ili bučinih sjemenki za dodatne nutrijente.
Njoki i umak:
- 1 pakiranje bio&bio njoka od krumpira
- 200 g skyra
- 1 režanj češnjaka, sitno sjeckanog
- 1 žličica maslinovog ulja
- Prstohvat muškatnog oraščića
- Sol i papar po ukusu
Pečeno povrće:
- 1 tikvica, narezana na ploške
- 1 crvena paprika, narezana na trakice
- 1 mrkva, narezana na tanke štapiće
- Maslinovo ulje, sol, sušeni origano
Salata:
- 2 šake miješane zelene salate (matovilac, rikola, radič…)
- Pola avokada, narezanog
- 1 žličica limunovog soka
- Maslinovo ulje, sol
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar