Dok traje sezona bundeva, šteta bi bilo propustiti fino jelo za zimske dane. Postupak je vrlo jednostavan i važno je da voda za tempura smjesu bude što hladnija, najbolje ledena. Pomiješajte sve sastojke za tempura smjesu. Narežite bundevu na tanke ploškice, umočite u tempura smjesu i pržite na dubokom ulju. Naravno, možete koristiti i drugo povrće po želji. Poslužite uz prethodno pomiješani umak za tempuru. Uživajte!
Za tempura smjesu
1 šalica brašna tip 850
1 - 1 i 1/4 šalice hladne vode
1/3 čajne žlice morske soli
Umak za tempuru
1 šalica vode
1 i 1/2 jušna žlica shoyua
1 jušna žlica mirina
1/4 šalice naribanog daikona ili crvene rotkvice
1 čajna žlica soka đumbira
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar!