Kategorije
Početna Recepti Bundevčinke
Jadranka Boban Pejić, stručnjakinja za prirodnu prehranu

Bundevčinke

Bundevčinke su jedan od naših najpopularnijih recepata i nikada nam ne dosade! :)

30min
Jednostavna priprema
Datum objave: 27.10.2015

Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. U drugoj zdjeli pomiješajte pire od bundeve, zobeni napitak, cimet, zobenu kremu i ulje. Ulijte u zdjelu s brašnom i promiješajte. Dobit ćete gustu smjesu, a bundevčinke će biti nešto deblje od uobičajenih palačinki. Na nauljenu tavu nanesite smjesu i lopaticom rasporedite jednoliko po tavi. Nakon nekoliko minuta okrenite i pržite i na drugoj strani. Napravite smjesu od oraha, javorovog sirupa i soka naranče pa svaku palačinku pospite s malo nadjeva. Probajte i ove nadjeve: med s kojom kapljicom svježeg đumbira, pire od organskih jabuka s cimetom ili jedan od eko pekmeza... 

Iz Planetopijine kuharice Jesen
Fotografija: Dag Oršić

Preporuke 0
Tvoje mišljenje nam je bitno

Tvoj email neće biti objavljen i koristi se samo u svrhu odgovaranja na tvoj komentar / recenziju.
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.

Za smjesu:
1 i ¼ šalice brašna tip 850
¼ šalice rižinog brašna
1 i ½ žličica praška za pecivo
¼ žličice morske soli
1 i ½ šalica zobenog napitka Oatly
1 šalica pirea od bundeve
½ žličice cimeta
6 žlica zobene kreme Oatly
2 žlice kukuruznog ulja

Za nadjev:
¼ šalice tostiranih i sjeckanih oraha
½ šalice javorov sirupa
¼ šalice soka naranče

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!

bio&bio trgovine (22)
Pronađi nas na jednoj od lokacija diljem Hrvatske.
Pogledaj lokacije trgovina
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)