- Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.
- U drugoj zdjeli pomiješajte pire od bundeve, zobeni napitak, cimet, zobenu kremu i ulje.
- Ulijte u zdjelu s brašnom i promiješajte. Dobit ćete gustu smjesu, a bundevčinke će biti nešto deblje od uobičajenih palačinki.
- Na nauljenu tavu nanesite smjesu i lopaticom rasporedite jednoliko po tavi. Nakon nekoliko minuta okrenite i pržite i na drugoj strani.
- Napravite smjesu od oraha, javorovog sirupa i soka naranče pa svaku palačinku pospite s malo nadjeva.
Probajte i ove nadjeve: med s kojom kapljicom svježeg đumbira, pire od organskih jabuka s cimetom ili jedan od eko pekmeza...
Iz Planetopijine kuharice Jesen
Fotografija: Dag Oršić
Za smjesu:
- 1 i ¼ šalice brašna tip 850
- ¼ šalice rižinog brašna
- 1 i ½ žličica praška za pecivo
- ¼ žličice morske soli
- 1 i ½ šalica zobenog napitka Oatly
- 1 šalica pirea od bundeve
- ½ žličice cimeta
- 6 žlica zobene kreme Oatly
- 2 žlice kukuruznog ulja
Za nadjev:
- ¼ šalice tostiranih i sjeckanih oraha
- ½ šalice javorov sirupa
- ¼ šalice soka naranče
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar