Filtriranje
Web trgovina
0800 246 246
Pon - Pet od 8 do 16h
Početna Recepti Bundevčinke
Jadranka Boban Pejić, stručnjakinja za prirodnu prehranu

Bundevčinke

Bundevčinke su jedan od naših najpopularnijih recepata i nikada nam ne dosade! :)

30min
Jednostavna priprema
Datum objave: 27.10.2015

Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. U drugoj zdjeli pomiješajte pire od bundeve, zobeni napitak, cimet, zobenu kremu i ulje. Ulijte u zdjelu s brašnom i promiješajte. Dobit ćete gustu smjesu, a bundevčinke će biti nešto deblje od uobičajenih palačinki. Na nauljenu tavu nanesite smjesu i lopaticom rasporedite jednoliko po tavi. Nakon nekoliko minuta okrenite i pržite i na drugoj strani. Napravite smjesu od oraha, javorovog sirupa i soka naranče pa svaku palačinku pospite s malo nadjeva. Probajte i ove nadjeve: med s kojom kapljicom svježeg đumbira, pire od organskih jabuka s cimetom ili jedan od eko pekmeza... 

Iz Planetopijine kuharice Jesen
Fotografija: Dag Oršić

Preporuke 0
Oduševio te proizvod ili znaš neki dobar trik za primjenu?

Vaša email adresa neće biti objavljena
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.

Za smjesu:
1 i ¼ šalice brašna tip 850
¼ šalice rižinog brašna
1 i ½ žličica praška za pecivo
¼ žličice morske soli
1 i ½ šalica zobenog napitka Oatly
1 šalica pirea od bundeve
½ žličice cimeta
6 žlica zobene kreme Oatly
2 žlice kukuruznog ulja

Za nadjev:
¼ šalice tostiranih i sjeckanih oraha
½ šalice javorov sirupa
¼ šalice soka naranče

bioNewsletter
Zdrave ideje i savjeti stižu direktno na mail.
Newsletter šaljemo jednom tjedno, ni mi ne volimo spam :)
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)