Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. U drugoj zdjeli pomiješajte pire od bundeve, zobeni napitak, cimet, zobenu kremu i ulje. Ulijte u zdjelu s brašnom i promiješajte. Dobit ćete gustu smjesu, a bundevčinke će biti nešto deblje od uobičajenih palačinki. Na nauljenu tavu nanesite smjesu i lopaticom rasporedite jednoliko po tavi. Nakon nekoliko minuta okrenite i pržite i na drugoj strani. Napravite smjesu od oraha, javorovog sirupa i soka naranče pa svaku palačinku pospite s malo nadjeva. Probajte i ove nadjeve: med s kojom kapljicom svježeg đumbira, pire od organskih jabuka s cimetom ili jedan od eko pekmeza...
Iz Planetopijine kuharice Jesen
Fotografija: Dag Oršić
Za smjesu:
1 i ¼ šalice brašna tip 850
¼ šalice rižinog brašna
1 i ½ žličica praška za pecivo
¼ žličice morske soli
1 i ½ šalica zobenog napitka Oatly
1 šalica pirea od bundeve
½ žličice cimeta
6 žlica zobene kreme Oatly
2 žlice kukuruznog ulja
Za nadjev:
¼ šalice tostiranih i sjeckanih oraha
½ šalice javorov sirupa
¼ šalice soka naranče
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar