Datum objave:
09.12.2021
- Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva.
- Batat oguli i nareži na ploške debljine 1cm.
- U posudici promiješaj sve sastojke za marinadu.
- Ako koristiš svježi ružmarin listiće nasjeckaj na sitno. Marinadom prelij narezane ploške batata i dobro promiješaj.
- Na lim za pečenje stavi papir i posloži marinirane ploške batata. Peci 10 minuta, izvadi iz pećnice, svaki komad okreni na drugu stranu pa vrati u pećnicu i peci još 5-7 minuta.
- Indijske oraščiće nakon namakanja isperi vodom. Stavi u blender i dodaj ostale sastojke, osim svježeg kopra. Blendaj dok dobiješ teksturu glatke kreme. Izvadi iz blendera u zdjelu i dodaj sjeckani kopar. Sve dobro promiješaj. Ostavi u hladnjaku najmanje 30 minuta prije posluživanja. Ostatak majoneze možeš staviti u staklenku i čuvaj u hladnjaku nekoliko dana.
- Na pečene batate stavi domaću majonezu, sušene rajčice, masline i klice. Serviraj na listovima rikole ili neke druge salate.
- 2 batata
- sušene rajčice u ulju
- masline
- klice rikule (po želji)
Marinada za batat:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 žličica svježeg ružmarina, nasjeckanog (može i suhi ili začinske trave po želji)
- malo soli
- papar u zrnu (svježe mljeven)
Domaća veganska majoneza sa svježim koprom:
- 150 g indijskih oraščića (namočenih barem 1 sat)
- 3 žlice maslinovog ulja
- 3 žlice sojinog jogurta
- 2 žlice cijeđenog limuna
- 1/2 žličice senfa
- 1 žličica jabučnog octa
- 1-2 prstohvata soli (količina po želji)
- 2 žlice sjeckanog svježeg kopra
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar