Naruči putem weba te preuzmi i plati paket u odabranoj trgovini!
0800 246 246
3 (3) Podsjetnik (0)

(0)

Košarica (0)
Svi proizvodi
Početna Recepti Češnjak na 3 načina

Češnjak na 3 načina

Uživaj u češnjaku na potpuno nov i zanimljiv način. Recepti su preuzeti iz Planetopijine kuharice Fermentirano

1. Češnjak u misu

Češnjak ogulite pa kratko (oko 2 minute) prokuhajte i osušite. Premažite dno posude debljim slojem misa pa na njega poslažite češnjak. Premažite misom sa svih strana. Ostavite da fermentira na sobnoj temperaturi najmanje tjedan dana. Čuvajte u hladnjaku. Kad potrošite češnjak, miso iskoristite za miso juhu.

2. Češnjak sa začinima

Češnjak ogulite, dodajte mu začine i prelijte vodom. Poklopite i ostavite da fermentira na toplom tjedan dana. Povremeno otklopite da izađu plinovi koji se stvaraju fermentacijom. Čuvajte u hladnjaku. Koristite u salatama i namazima

3. Ljekoviti ječmeni slad s pikantnim češnjakom

Češnjak i đumbir sitno nasjeckajte i pomiješajte s limunom, sokom limuna i ječmenim sladom i pomiješajte. Ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi tjedan dana prije upotrebe. Po želji procijedite kroz gazu ili koristite sve zajedno.

Možete jesti nekoliko žlica dnevno, kao prevenciju u doba prehlade ili protiv začepljenog nosa. Ili možete dodavati u preljeve za salate, kaše, čaj i sl.

Vrijeme pripreme 45 min
Složenost Vrlo jednostavna priprema
Sastojci 19 sastojaka

1. Češnjak u misu 

1 glavica češnjaka
nekoliko žlica nepasteriziranog misa

2. Češnjak sa začinima

2 glavice češnjaka
1 žličica suhog timijana, origana ili bosiljka
nekoliko zrna papra
1 žlica soli
vode da prekrije češnjak (oko 100 ml)

3. Ljekoviti ječmeni slad s pikantnim češnjakom

1 glavica češnjaka
komad đumbira, otprilike koliko i češnjaka
1 limun, oguljen i narezan + sok 1 limuna
1 – 2 dl ječmenog slada

Na vrh