Datum objave:
12.12.2019
U Meksiku ljudi prije posla čekaju u redu za šalicu ovog prefinog i hranjivog napitka. Priušti si slatko buđenje s veganskom verzijom champurrada Dunje Gulin iz kuharice Doručak.
U loncu pomiješaj prva četiri sastojka i stavi na srednje jaku vatru. Kad smjesa zakipi, dodaj sol i kuhaj poklopljeno desetak minuta na laganoj vatri. Kuhanoj smjesi miješajući dodaj mlijeko. Kad zakipi, dodaj još i kockice tamne čokolade i miješaj dok se potpuno ne rastope. Posluži vruće!
- 2 žlice palente ili kukuruznog brašna
- 2 žlice mljevenog amaranta (sameljite u mlincu za kavu)
- 1/2 štapića cimeta ili vanilije
- 250 ml vode
- 1 prstohvat soli
- 400 ml sojinog ili zobenog napitka
- 25-50 g tamne čokolade
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar!