- U zdjeli pomiješajte chia sjemenke, napitak od badema, javorov sirup (ili med) i vanilin ekstrakt. Dobro promiješajte i ostavite da odstoji nekoliko minuta, a zatim ponovno promiješajte kako bi se sjemenke ravnomjerno rasporedile.
- Pokrijte zdjelu i stavite je u hladnjak na najmanje 2-3 sata, a najbolje preko noći. Chia sjemenke će upiti tekućinu i pretvoriti se u gusti puding.
- Nakon što se chia puding ohladio i zgusnuo, poslužite ga u zdjelicama ili čašama. Na vrh dodajte svježe voće po izboru – jagode, borovnice, banane ili mango.
- Po želji, pospite s prstohvatom cimeta ili sjeckanim orasima za dodatnu teksturu i okus.
Chia puding možete napraviti u večeri prije nego što ga planirate poslužiti, što ga čini idealnim brzinskim, a zdravim obrokom za jutro.
- 3 žlice chia sjemenki
- 200 ml napitka od badema
- 1 žlica javorovog sirupa (ili meda)
- 1/2 žličice vanilin ekstrakta (po želji)
- Svježe voće po izboru (npr. jagode, borovnice, banane)
- Prstohvat cimeta (po želji)
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar