U staklenoj zdjelici pomiješajte sezamovo ulje, tamari, kurkumu, kajenski papar i češnjak. Izrežite mrkvu keramičkom ljuštilicom na duge tanke trakice i stavite ih u zdjelu. Istresite mješavinu ulja i začina po trakicama mrkve, te prstima ujednačeno rasporedite.
Ostavite da miruje par minuta, istresite mješavinu na papir za pečenje u što tanjem sloju i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 10 minuta na 180 °C. Na isti način možete pripremiti i batat.
Pečene trakice kratko ohladite i odmah navalite uz dobar film ili knjigu!
2 velike mrkve
2 jušne žlice ulja tamnog sezama
2 čajne žlice kurkume
1 čajna žlica kajenskog papra (po želji)
1 čajna žlica sitno nasjeckanog češnjaka
par kapi tamarija
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar!