Kategorije
Početna Recepti Čoko keksići s limun kremom od indijskih oraščića
Maja Kefeček

Čoko keksići s limun kremom od indijskih oraščića

Ovaj atraktivni recept je za malo spretnije kuhar(e)ice, ali vrijedi truda. 

60min
Srednje složena priprema
Datum objave: 20.11.2017
  1. Postupak za kekse: pomiješajte suhe sastojke pa dodajte hladni margarin i agavin sirup. Mijesite u mikseru dok ne dobijete homogeno tijesto. Nakratko ohladite u prozirnoj foliji, najviše 15 minuta. Izvaljajte tijesto između dvije prozirne folije na debljinu od oko ½ cm. Oblikujte po želji. Pecite na 180 stupnjeva 10-ak minuta ili manje, ovisno o veličini keksića.
  2. Postupak za kremu: izmiksajte sve sastojke u blenderu u kremu. Treba biti što gušća pa tekućinu od namakanja dodajte polako po potrebi nakon što ste dodali sok limuna i agavin sirup. Stavite u staklenu posudu i pokrijte prozirnom folijom. Ostavite na sobnoj temperaturi 24 sata da malo fermentira. Idući dan dodajte koricu limuna i još oko 3-4 žlice limunovog soka. Poslužite s čokoladnim keksima ili kao dodatak nekom drugom desertu.

Recept preuzet iz Planetopijine kuharice Čokolada, autorice Maje Kefeček.

Preporuke 0
Tvoje mišljenje nam je bitno

Tvoj email neće biti objavljen i koristi se samo u svrhu odgovaranja na tvoj komentar / recenziju.
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.

Čokoladni keksi

Limun krema od indijskog oraščića

  • 200 g namočenih indijskih oraščića (najmanje 4 sata)
  • 3 žlice limunovog soka
  • 2 žlice agavinog sirupa
  • prstohvat soli
  • malo tekućine od namakanja

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!

bio&bio trgovine (22)
Pronađi nas na jednoj od lokacija diljem Hrvatske.
Pogledaj lokacije trgovina
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)