- Postupak za kekse: pomiješajte suhe sastojke pa dodajte hladni margarin i agavin sirup. Mijesite u mikseru dok ne dobijete homogeno tijesto. Nakratko ohladite u prozirnoj foliji, najviše 15 minuta. Izvaljajte tijesto između dvije prozirne folije na debljinu od oko ½ cm. Oblikujte po želji. Pecite na 180 stupnjeva 10-ak minuta ili manje, ovisno o veličini keksića.
- Postupak za kremu: izmiksajte sve sastojke u blenderu u kremu. Treba biti što gušća pa tekućinu od namakanja dodajte polako po potrebi nakon što ste dodali sok limuna i agavin sirup. Stavite u staklenu posudu i pokrijte prozirnom folijom. Ostavite na sobnoj temperaturi 24 sata da malo fermentira. Idući dan dodajte koricu limuna i još oko 3-4 žlice limunovog soka. Poslužite s čokoladnim keksima ili kao dodatak nekom drugom desertu.
Recept preuzet iz Planetopijine kuharice Čokolada, autorice Maje Kefeček.
Čokoladni keksi
- 200 g polubijelog brašna
- prstohvat soli
- 30 g kakaa
- malo vanilije u prahu
- 100 g bio margarina
- 100 g agavinog sirupa
Limun krema od indijskog oraščića
- 200 g namočenih indijskih oraščića (najmanje 4 sata)
- 3 žlice limunovog soka
- 2 žlice agavinog sirupa
- prstohvat soli
- malo tekućine od namakanja
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar