Naruči putem weba te preuzmi i plati paket u odabranoj trgovini!
0800 246 246
3 (3) Podsjetnik (0)

(0)

Košarica (0)
Svi proizvodi
Početna Recepti Čoko keksići s limun kremom od indijskih oraščića

Čoko keksići s limun kremom od indijskih oraščića

Postupak za kekse: pomiješajte suhe sastojke pa dodajte hladni margarin i agavin sirup. Mijesite u mikseru dok ne dobijete homogeno tijesto. Nakratko ohladite u prozirnoj foliji, najviše 15 minuta. Izvaljajte tijesto između dvije prozirne folije na debljinu od oko ½ cm. Oblikujte po želji. Pecite na 180 stupnjeva 10-ak minuta ili manje, ovisno o veličini keksića.

Postupak za kremu: izmiksajte sve sastojke u blenderu u kremu. Treba biti što gušća pa tekućinu od namakanja dodajte polako po potrebi nakon što ste dodali sok limuna i agavin sirup. Stavite u staklenu posudu i pokrijte prozirnom folijom. Ostavite na sobnoj temperaturi 24 sata da malo fermentira. Idući dan dodajte koricu limuna i još oko 3-4 žlice limunovog soka. Poslužite s čokoladnim keksima ili kao dodatak nekom drugom desertu.

Recept preuzet iz Planetopijine kuharice Čokolada, autorice Maje Kefeček.

Vrijeme pripreme 60 min
Složenost Srednje složena priprema
Sastojci 18 sastojaka

Čokoladni keksi

200 g polubijelog brašna
prstohvat soli
30 g kakaa
malo vanilije u prahu
100 g  bio margarina
100 g agavinog sirupa

Limun krema od indijskog oraščića

200 g namočenih indijskih oraščića (najmanje 4 sata)
3 žlice limunovog soka
2 žlice agavinog sirupa
prstohvat soli
malo tekućine od namakanja

*dodatak idući dan: korica 1 limuna oko 3-4 žlice limunovog soka, po ukusu

Na vrh