- Za bijeli mint dio otopite na pari kakao maslac i kokosovo ulje, dodajte agavin sirup, eterično ulje i mljevene indijske oraščiće.
- Za čokoladni dio rastopite čokoladu, dodajte kokosovo ulje, agavin sirup i eterično ulje.
- U dublji manji kalup stavite papir za pečenje pa najprije rasporedite pola čokoladne smjese, kratko ohladite, pa prelijte bijelim dijelom, kratko ohladite pa na njega stavite ostatak čokoladne smjese.
- Sve ohladite prvo na sobnoj temperaturi pa u hladnjaku.
- Poslužite dobro rashlađeno izravno iz hladnjaka.
Napomena: obavezno koristite organska i jestiva eterična ulja provjerenih proizvođača.
Recept preuzet iz Planetopijine kuharice Čokolada.
Autorica fotografija: Maja Danica Pečanić
Bijeli mint dio
- 25 g kakao maslaca
- 50 g kokosovog ulja
- 2 žlice agavinog sirupa
- 2 kapi eteričnog ulja paprene metvice (peperminta)
- 50 g sitno mljevenih indijskih oraščića
Čokoladni dio
- 100 g tamne čokolade
- 1 žlica agavinog sirupa
- 20 g kokosovog ulja
- 1 kap eteričnog ulja paprene metvice (peperminta)
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar