Za bijeli mint dio otopite na pari kakao maslac i kokosovo ulje, dodajte agavin sirup, eterično ulje i mljevene indijske oraščiće. Za čokoladni dio rastopite čokoladu, dodajte kokosovo ulje, agavin sirup i eterično ulje. U dublji manji kalup stavite papir za pečenje pa najprije rasporedite pola čokoladne smjese, kratko ohladite, pa prelijte bijelim dijelom, kratko ohladite pa na njega stavite ostatak čokoladne smjese. Sve ohladite prvo na sobnoj temperaturi pa u hladnjaku. Poslužite dobro rashlađeno izravno iz hladnjaka. Napomena: obavezno koristite organska i jestiva eterična ulja provjerenih proizvođača.
Recept preuzet iz Planetopijine kuharice Čokolada.
Autorica fotografija: Maja Danica Pečanić
Bijeli mint dio
25 g kakao maslaca
50 g kokosovog ulja
2 žlice agavinog sirupa
2 kapi eteričnog ulja paprene metvice (peperminta)
50 g sitno mljevenih indijskih oraščića
Čokoladni dio
100 g tamne čokolade
1 žlica agavinog sirupa
20 g kokosovog ulja
1 kap eteričnog ulja paprene metvice (peperminta)
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar