Kategorije
Početna Recepti Čoko mint zalogajčići
Maja Kefeček, učiteljica kuhanja

Čoko mint zalogajčići

Probajte slasni čokoladni recept za sve ljubitelje crne čokolade i mentola. 

40min
Jednostavna priprema
Datum objave: 22.12.2015

Za bijeli mint dio otopite na pari kakao maslac i kokosovo ulje, dodajte agavin sirup, eterično ulje i mljevene indijske oraščiće. Za čokoladni dio rastopite čokoladu, dodajte kokosovo ulje, agavin sirup i eterično ulje. U dublji manji kalup stavite papir za pečenje pa najprije rasporedite pola čokoladne smjese, kratko ohladite, pa prelijte bijelim dijelom, kratko ohladite pa na njega stavite ostatak čokoladne smjese. Sve ohladite prvo na sobnoj temperaturi pa u hladnjaku. Poslužite dobro rashlađeno izravno iz hladnjaka. Napomena: obavezno koristite organska i jestiva eterična ulja provjerenih proizvođača.

Recept preuzet iz Planetopijine kuharice Čokolada
Autorica fotografija: Maja Danica Pečanić 

Preporuke 0
Tvoje mišljenje nam je bitno

Tvoj email neće biti objavljen i koristi se samo u svrhu odgovaranja na tvoj komentar / recenziju.
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.

Bijeli mint dio
25 g kakao maslaca
50 g kokosovog ulja
2 žlice agavinog sirupa
2 kapi eteričnog ulja paprene metvice (peperminta)
50 g sitno mljevenih indijskih oraščića

Čokoladni dio
100 g tamne čokolade
1 žlica agavinog sirupa
20 g kokosovog ulja
1 kap eteričnog ulja paprene metvice (peperminta)

 

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!

bio&bio trgovine (22)
Pronađi nas na jednoj od lokacija diljem Hrvatske.
Pogledaj lokacije trgovina
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)