Filtriranje
Web trgovina
0800 246 246
Pon - Pet od 8 do 16h
Početna Recepti Čoko mint zalogajčići
Maja Kefeček, učiteljica kuhanja

Čoko mint zalogajčići

Probajte slasni čokoladni recept za sve ljubitelje crne čokolade i mentola. 

40min
Jednostavna priprema
Datum objave: 22.12.2015

Za bijeli mint dio otopite na pari kakao maslac i kokosovo ulje, dodajte agavin sirup, eterično ulje i mljevene indijske oraščiće. Za čokoladni dio rastopite čokoladu, dodajte kokosovo ulje, agavin sirup i eterično ulje. U dublji manji kalup stavite papir za pečenje pa najprije rasporedite pola čokoladne smjese, kratko ohladite, pa prelijte bijelim dijelom, kratko ohladite pa na njega stavite ostatak čokoladne smjese. Sve ohladite prvo na sobnoj temperaturi pa u hladnjaku. Poslužite dobro rashlađeno izravno iz hladnjaka. Napomena: obavezno koristite organska i jestiva eterična ulja provjerenih proizvođača.

Recept preuzet iz Planetopijine kuharice Čokolada
Autorica fotografija: Maja Danica Pečanić 

Preporuke 0
Oduševio te proizvod ili znaš neki dobar trik za primjenu?

Vaša email adresa neće biti objavljena
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.

Bijeli mint dio
25 g kakao maslaca
50 g kokosovog ulja
2 žlice agavinog sirupa
2 kapi eteričnog ulja paprene metvice (peperminta)
50 g sitno mljevenih indijskih oraščića

Čokoladni dio
100 g tamne čokolade
1 žlica agavinog sirupa
20 g kokosovog ulja
1 kap eteričnog ulja paprene metvice (peperminta)

 

bioNewsletter
Zdrave ideje i savjeti stižu direktno na mail.
Newsletter šaljemo jednom tjedno, ni mi ne volimo spam :)
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)