- Pripremite četiri posude pa pomiješajte posebno bundevinu i posebno čokoladnu smjestu tako da pomiješate posebno suhe, a posebno tekuće, odnosno vlažne sastojke (u njih spada i bundeva!).
- Tekuće sastojke jedne i druge smjese izmiksajte štapnim mikserom u homogenu smjesu pa dodajte u suhe sastojke.
- Lagano pomiješajte. Smjese su tvrđe teksture.
- Na kalup obložen papirom za pečenje veličine 30x20 (ili ako želite malo deblje kolače, 20x20 cm) rasporedite prvo čokoladnu pa bundevinu smjesu pa malo pomiješajte žlicom da bude šareno.
- Pecite na 180 °C 15-20 minuta da kolač dobije koricu ali da ostane mekan i sočan iznutra.
- Režite tek kada se ohladi i čuvajte u zatvorenoj posudi da se ne suši.
Recept i fotografija preuzeti iz knjige Maje Kefeček, Čokolada, Planetopija.
Čokoladna smjesa
- 150 g polubijelog brašna
- 1 žlica tapioke
- prstohvat soli
- ½ žličice praška za pecivo
- 2 žlice kokosovog šećera
- 20 g (2 žlice) kakao praha
- 80 g tamne čokolade
- malo vanilije u prahu
- 100 ml suncokretovog ulja za pečenje (ili kokosovog bez mirisa)
- 100 ml javorovog sirupa
- 5 žlica sojinog mlijeka
Smjesa s bundevom
- 150 g polubijelog brašna
- 1 žlica tapioke
- prstohvat soli
- ½ žličice praška za pecivo
- 2 žlice kokosovog šećera
- po želji malo đumbira u prahu i cimeta
- 100 ml suncokretovog ulja za pečenje (ili kokosovog bez mirisa)
- 100 ml javorovog sirupa
- 100 g kuhane bundeve
- 2-3 žlice sojinog napitka
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar