Pripremite četiri posude pa pomiješajte posebno bundevinu i posebno čokoladnu smjestu tako da pomiješate posebno suhe, a posebno tekuće, odnosno vlažne sastojke (u njih spada i bundeva!). Tekuće sastojke jedne i druge smjese izmiksajte štapnim mikserom u homogenu smjesu pa dodajte u suhe sastojke. Lagano pomiješajte. Smjese su tvrđe teksture.
Na kalup obložen papirom za pečenje veličine 30x20 (ili ako želite malo deblje kolače, 20x20 cm) rasporedite prvo čokoladnu pa bundevinu smjesu pa malo pomiješajte žlicom da bude šareno.
Pecite na 180 °C 15-20 minuta da kolač dobije koricu ali da ostane mekan i sočan iznutra.
Režite tek kada se ohladi i čuvajte u zatvorenoj posudi da se ne suši.
Recept i fotografija preuzeti iz knjige Maje Kefeček, Čokolada, Planetopija.
Čokoladna smjesa
150 g polubijelog brašna
1 žlica tapioke
prstohvat soli
½ žličice praška za pecivo
2 žlice kokosovog šećera
20 g (2 žlice) kakao praha
80 g tamne čokolade
malo vanilije u prahu
100 ml suncokretovog ulja za pečenje (ili kokosovog bez mirisa)
100 ml javorovog sirupa
5 žlica sojinog mlijeka
Smjesa s bundevom
150 g polubijelog brašna
1 žlica tapioke
prstohvat soli
½ žličice praška za pecivo
2 žlice kokosovog šećera
po želji malo đumbira u prahu i cimeta
100 ml suncokretovog ulja za pečenje (ili kokosovog bez mirisa)
100 ml javorovog sirupa
100 g kuhane bundeve
2-3 žlice sojinog napitka
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar