Čokoladni kruh s tikvicama
Sezona je tikvica pa evo jedne super ideje kako ih iskoristiti za pripremu ukusne čokoladne slastice. Recept ti donosi bio&bio ambasadorica Doris Valković, koju ćeš pronaći na Instagram profilu @foodoris.
70min
Jednostavna priprema
Datum objave:
16.08.2022
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva, posudu za pečenje kruha obloži papirom za pečenje i/ili naulji.
- U zdjelici pomješaj mljeveni lan, napitak od badema i ulje. Pusti da odstoji 10 minuta.
- U drugu, veću posudi stavi sve suhe sastojke i dobro promiješaj. Dodaj mokre sastojke i ribanu tikvicu. Sve dobro promiješaj i dodaj čokoladu (odvoji sa strane 2 žlice čokolade za posip).
- Smjesu prebaci u kalup, poravnaj i posipi preostalom čokoladom.
- Stavi peći u zagrijanu pećnicu otprilike 50 - 55 minuta.
- Prije rezanja i posluživanja pusti da se dobro ohladi.
- 2 žlice mljevenih lanenih sjemenki
- 1/2 šalice napitka od badema
- 1/3 šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1/2 veće tikvice ili jedna manja (1 šalica ribane)
- 1 šalica pšeničnog brašna tip 850
- 1/2 šalice bademovog brašna
- 1/3 šalice kakaa u prahu
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 žličica vanilije u prahu
- 3/4 šalice nerafiniranog šećera šećerne trske
- prstohvat soli
- 3/4 šalice čokoladnih zrna (nibsa) ili sjeckane tamne čokolade
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar