Datum objave:
13.12.2021
- Prvo kreni s pripremom tart podloge. Na pari rastopi kakao maslac, a u sjeckalicu stavi heljdu, kokos i zobene pahuljice. Kratko blendaj dok se dijelom usitne. Dodaj badem, sol, vaniliju i nastavi blendati. Kad je sve dobro usitnjeno, dodaj sirup, rastopljeni kakao maslac i kratko blendaj dok dobiješ mrvičastu vlažnu smjesu.
- Obloži kalup za kruh veličine 13 x 26 cm masnim papirom, tako da s dvije strane papir viri izvan kalupa kako bi se tart lakše izvadio kad bude gotov. Ako koristiš silikonski kalup, ne trebaš papir. Smjesu prebaci u kalup i oblikuj "školjku" tarta s rubovima visine 4-5 cm. Stavi u pećnicu i peci 15-18 minuta na 175 stupnjeva s ventilator opcijom.
- Podlogu peci dok dobije zlatnu boju i bogat miris. Izvadi iz pećnice i pusti da se dobro ohladi dok pripremiš ganache.
- Batat kuhaj na pari otprilike 15 minuta, a kakao maslac rastopi. Stavi u blender sve sastojke osim bademovog namaza i blendaj dok dobiješ glatku kremu. Dodaj i namaz pa nastavi blendati.
- Izlij ganache u ohlađenu podlogu tarta i stavi u hladnjak barem 2 sata prije konzumacije.
Podloga:
- 1 šalica (170 g) sirove heljde
- 1/2 šalice (50 g) zobenih pahuljica
- 1/2 šalice (40 g) naribanog kokosa
- 1/2 šalice (35g) listića blanširanog badema
- 3 žlice (45 ml) javorovog sirupa
- 1/4 šalice (35 g) kakao maslaca (ili 2 žlice rastopljenog kakao maslaca i 2 žlice rastopljenog kokosovog ulja)
- prstohvat soli
- 1/2 žličice praha bourbon vanilije
Ganache:
- 2 šalice batata narezanog na kockice i skuhanog na pari /300 g
- 1 šalica (240 ml) bademovog ili zobenog napitka
- 1/4 šalice kakao maslaca (35 g), izmjeri pa rastopi
- 1/2 šalice (120 ml) javorovog sirupa
- 1 žlica (10 g) šećera kokosovog cvijeta
- prstohvat soli
- 2 žličice (10 ml) soka od limuna
- 1/2 šalice (50 g) nezaslađenog kakaa u prahu
- 2 žlice namaza od badema ili od indijskih oraščića
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar