Postupak za izradu crnih rižinih krekera:
- Rižine rezance kuhajte prema uputama na pakiranju.
- Kuhane rezance ohladite pod mlazom hladne vode, dobro rastresite i ostavite u cjedilu.
- Potom rezance prelijte malinovim ulje i pospite sezamove sjemenke i dobro sve zajedno izmiješajte.
- Pripremite lim za pečenje, obložite ga papirom na kojem oblikujte devet ili još više manjih hrpica rezanaca.
- Pazite da dobro rastresete rezance i razvučete ih što je moguće tanje, jer se deblji dijelovi zalijepljenih rezanaca neće dobro speći.
- U zagrijanu pećnicu na 190°C stavite peći krekere te i nakon 10 minuta okrenite i pecite još 10 min.
- Krekere poslužite odmah ili ohlađene.
Zlatni namaz:
- Crvenu leću skuhajte prema uputa na pakiranju, ocijedite od viška tekućine i ostavite sa strane dok se povrće peče.
- Povrće operite, očistite i marinirajte u malo maslinovog ulja i soli te stavite peći na 190°C 30-tak minuta.
- U blender stavite leću, pečeno povrće i sve ostale sastojke te blendajte kratko dok se sve ne poveže ugusti zlatni namaz.
- Gotovi namaz poslužite uz krekere, kimchi i zelenu salatu, a ostatke čuvajte u zatvorenoj staklenci u hladnjaku naredna tri do četiri dana.
Crni rižini krekeri
- 2 svežnja crnih rižinih rezanaca
- 1 žlica maslinovog ulja
- 2 žlice sezamovih sjemenki
Zlatni namaz:
- ¾ šalice crvene leće
- 200 g hokaido tikve
- 1 crveni luk
- 1 paprika
- 6 češanja češnjaka
- 2 žlice tahinija
- 1 žlica miso paste od smeđe riže
- 1 žlica umeboshi octa
- Malo maslinovog ulja i soli za pečenje povrća
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar