Postupak za izradu crnih rižinih krekera:
Rižine rezance kuhajte prema uputama na pakiranju. Kuhane rezance ohladite pod mlazom hladne vode, dobro rastresite i ostavite u cjedilu. Potom rezance prelijte malinovim ulje i pospite sezamove sjemenke i dobro sve zajedno izmiješajte.
Pripremite lim za pečenje, obložite ga papirom na kojem oblikujte devet ili još više manjih hrpica rezanaca. Pazite da dobro rastresete rezance i razvučete ih što je moguće tanje, jer se deblji dijelovi zalijepljenih rezanaca neće dobro speći.
U zagrijanu pećnicu na 190*C stavite peći krekere te i nakon 10 minuta okrenite i pecite još 10min. Krekere poslužite odmah ili ohlađene.
Zlatni namaz:
Crvenu leću skuhajte prema uputa na pakiranju, ocijedite od viška tekućine i ostavite sa strane dok se povrće peče.
Povrće operite, očistite i marinirajte u malo maslinovog ulja i soli te stavite peći na 190*C 30tak minuta.
U blender stavite leću, pečeno povrće i sve ostale sastojke te blendajte kratko dok se sve ne poveže u
gusti zlatni namaz.
Gotovi namaz poslužite uz krekere, kimchi i zelenu salatu, a ostatke čuvajte u zatvorenoj staklenci u
hladnjaku naredna tri do četiri dana.
Crni rižini krekeri
Sastojci:
2 svežnja crnih rižinih rezanaca
1 žlica maslinovog ulja
2 žlice sezamovih sjemenki
Zlatni namaz:
Sastojci;
¾ šalice crvene leće
200 g hokaido tikve
1 crveni luk
1 paprika
6 češanja češnjaka
2 žlice tahinija
1 žlica miso paste od smeđe riže
1 žlica umeboshi octa
Malo maslinovog ulja i soli za pečenje povrća
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar