Datum objave:
07.08.2020
Aronija se smatra jednom od najzdravijih biljaka na svijetu jer je prepuna vitamina, minerala, antioksidansa i mnogih nutrijenata koje nam donose mnoštvo dobrobiti za zdravlje. Iako je specifičnog, intenzivnog okusa, u kombinaciji s ostalim voćem zablistat će u obliku ukusne i osvježavajuće poslastice!
- Brašno, smeđi šećer i kokosovo ulje umiješaj skupa, odvoji 1/3 za gornji sloj i zamotano u plastičnu foliju spremi u hladnjak na 5-10min.
- Donji sloj razvaljaj na veličinu kalupa za pečenje, prebaci ga u nauljeni kalup i peci 10ak min na 190°.
- Za to vrijeme u većoj zdjeli pomiješaj naribane jabuke s bobicama aronije, dodaj kokosov šećer, tapioku, naribanu koricu naranče i sok od naranče te sve skupa dobro promiješaj.
- Na donji sloj tijesta ulij smjesu s aronijom i jabukama, ravnomjerno je rasporedi i preko toga naribaj ostatak tijesta i posipaj zobenim pahuljicama da bude ekstra hrskavo :)
- Sve skupa vrati u pećnicu i peci na 190° dok gornji sloj ne porumeni (cca 30 min).
- Prije posluživanja ohladi i ne brini ako se mrvi jer najvažnije je da je sočno, hrskavo i ukusno!
- 6 šalica naribanih jabuka
- 1/4 šalice kokosovog ulja
- 1 šalica svježe aronije
- 2 žlice kokosovog šećera
- 2 žlice tapioka praha
- 1 žlica narančine korice
- 3 žlice narančinog soka
- 1/2 šalice brašna T850
- 1/2 šalice sitnih zobenih pahuljica
- 1/4 šalice smeđeg šećera
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar